Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • 24.hu: Nemesi Pál független fideszes polgármesterjelölt milliárdos nagyságban üzletelt a Szeviéppel
Szegeden 2019. június 19. 08:51

24.hu: Nemesi Pál független fideszes polgármesterjelölt milliárdos nagyságban üzletelt a Szeviéppel

Vajon Baranyi Sándor és Pistrui László első fokon elítélt, össze-vissza tanúskodó Szeviép-vezérek emlékeznek erre? Szabó Bálint tudott erről? Belefér ez Kubatov Gábor által ajánlott feddhetetlen előéletbe, erkölcsi-etikai szempontból ez kikezdhetetlen?

Hirdetés

„2008-ban (...) éppen a csődöt megelőző időszakban a Szeviép és a Ferroép konzorciuma építhette az újszegedi gyógy-, wellness- és élményfürdő beruházást, a 6 milliárdos Napfényfürdő Aquapolist” – jelent meg a 24.hu-n, egy Nemesi Pál független fideszes polgármesterjelöltről szól írásban. A lap arra is rámutat, Szegeden pontosan azt történik, mint 2002-ben Budapesten: akkor a fővárosban Schmitt Pál volt független főpolgármesterjelölt. Most Szegeden „kell beállni valaki mögé”, mert egy szegedi közvélemény-kutatásból szerint, még a kormánypárti szimpatizánsok jelentős része is újra Botkára szavazna az önkormányzati választáson, ahogy ez „megesett” öt éve.

A 24.hu azt is írja, ezen a közvélemény-kutatáson bukkant föl Nemesi neve is, ezt azért „óvatosan kezelnénk”.

Az viszont közismert, Nemesi Pál cége, a Ferroép több állami és önkormányzati beruházást is megvalósított Szegeden és Csongrád megyében is. Az egyik legfrissebb projekt az ajánlattevő független fideszes rektor, Rovó László vezette Szegedi Tudományegyetem klinikai épülete. Mostanában pedig Lakitelken Lezsák Sándor fideszes parlamenti alelnök Lakitelki Népfőiskoláján épülő termálfürdőben vannak benne könyékig.

Jegyezzük meg azt is, amire szintén rámutat a 24.hu: 2008-ban a Fidesz a parlamentben is támadta Botka László az Aquapolis miatt. Bánki Erik a parlament turisztikai bizottságának elnöke akkor azt mondta:

„politikai döntés született, Szeged hárommilliárd forintot kap fürdőfejlesztésre, holott nincsenek hagyományai a gyógyturizmusban”.

Aztán kiderült, hiába „ügyeskedett” Német Ferenc, a Tigers Security Kft. vezetője, alaptalan volt a vád Botka László ellen. Majd eltelt tíz év és a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. megvásárolta a Ligetfürdő Kft. 100 százalékos üzletrészét. Ha esetleg nem ugrana be egyből: a Konzum egészen véletlenül Mészáros Lőrinc „érdekeltsége”.

Eltelik újabb egy év, és a szegedi Fidesz kínjában megállapodik Nemesi Pállal. Hiába a Kubatov-túrák, nem tudnak egy épkézláb polgármesterjelöltet „keríteni”. De vajon tizenegy év elég idő-e ahhoz, hogy a Ferroép–Szeviép biznisz már ne jelentsen erkölcsi-etikai szempontból kikezdhetetlenséget?

És mit szól mindehhez Szabó Bálint? Emlékszik-e erre a „mindenre (máshogy) emlékező” Baranyi Sándor és Pistrui László?

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Baranyi Sándor Ferroép Fidesz Kubatov Gábor Nemesi Pál Német Ferenc Pistrui László Szabó Bálint Szeviép Tigers Security Kft.
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés