Hirdetés
Túl a városon 2019. június 18. 16:36

Oknyomozó civil aktivista mögé állt be a teljes ellenzék Esztergomban

Az MSZP-Párbeszéd, a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és az Európai Baloldal is támogatja Cserép János független jelöltet az esztergomi polgármester-választáson.

Hirdetés

Cserép János egyébként a helyi szeretgom.hu internetes oldal alapítója, civil aktivista, aki évek óta az esztergomi korrupciós ügyek feltárásával is foglalkozik

– olvasható az ellenzéki bejelentő közleményben.

A fideszesek anno többször is megígérték, hogy Szeged nem lesz Esztergom, és Hódmezővásárhely sem lesz Esztergom – ezt hallgattuk évekig. Aztán volt idő, hogy Szegedből és Hódmezővásárhelyből is majdnem „Esztergom” lett.

Esztergomban 2010 és 2014 között volt már független polgármester, akkor Tétényi Évát kétharmaddal választották meg, de a Fidesznek is kétharmada lett, méghozzá a képviselő-testületben.

A korábbi fideszes polgármesterrel, Meggyes Tamással felálló kormánypártiak mindent megtettek, hogy a város ne tudjon normálisan működni. Meggyes polgármesteri irodáját sem akarta átadni Tétényinek, de ennél meredekebb dolgok is történtek. Előkerült például egy 26 milliárdos adósságállomány, amiről korábban nem tudtak a képviselők.

Tétényi nevéhez fűződik a Zarándoklat Esztergomért mozgalom, amely során 45 kilométert gyalogolt 150 hívével Esztergomtól Budapestig, hogy petícióban kérje a többségében fideszes képviselő-testület feloszlatását.

2014-ben Tétényi ismét elindult a polgármesterségért, de akkor sem a Jobbik, sem az LMP és több korábbi független támogatója sem állt mellette. A független polgármester végül 3,24 százalékkal kapott kevesebb szavazatot a fideszes Romanek Etelkánál.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Cserép János DK ellenzék Esztergom Jobbik LMP Momentum MSZP összefogás Párbeszéd Mindenki Magyarországa Mozgalom