Hirdetés
Hirdetés
Művház 2019. június 18. 13:31

Táncosok vették be a Dóm teret: megkezdődtek a Hullámzó világ próbái

Képriport
A szegedi nagyárvízre emlékező produkció pénteken este nyitja az idei évadot.

Hirdetés

A Szegedi Szabadtéri Játékok ünnepélyes nyitóprodukciójára, a Hullámzó világra már a látványos díszletben próbál a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és a szegedi néptáncosok – a hatalmas létszámú szereplőgárda munkáját Zsuráfszky Zoltánés Zs. Vincze Zsuzsa vezeti.

A táncjáték első részében, a Betyáréletben humoros, tanulságos, szórakoztató módon idézi fel a táncegyüttes Rózsa Sándor és híres-hírhedt betyártársai korát. A dramatikus táncjáték első felvonásában nemcsak nagyszerű táncosok, szólisták lépnek fel, hanem Schnell Ádám, Jászai Mari-díjas színművész is szerepel: ő alakítja Ráday grófot, a kormánybiztost.

A második felvonásra a Tóth Kázmér tervezte díszlet jelentősen átalakul, hiszen A szögedi nemzet című részben több mint százötven táncosnak kell helyet biztosítania.

A szereplőgárda munkáját Zsuráfszky Zoltánés Zs. Vincze Zsuzsa vezeti (fotó: Szegedi Szabadtéri Játékok / Dusha Béla)

A szegedi nagyárvíznek emléket állító koreográfia Szeged történetét meséli el, amelyben kiemelt szerepet kapnak a gyerekszereplők és a tanárnőjük, akit Fekete Gizi Jászai Mari-díjas színművész alakít. Ők vezetik végig a közönséget a város több száz évén a nagyszabású produkcióban.

Zsuráfszky Zoltán rendező-koreográfus kiemelte: nagyon fontos volt számukra, hogy szegedi néptáncosokkal is dolgozzanak együtt az előadásban, mert ettől lehet igazán hiteles A szögedi nemzet.

A gyerekszereplőkkel együtt pedig a szülők, nagyszülők is bevonódnak az előadásba, így több generáció lehet részese annak az ünnepélyes nyitánynak, amely pénteken este születik meg a dóm ikertornyai előtt álló hatalmas színpadon.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: 2019-es évad előadás néptánc Szegedi Szabadtéri Játékok
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés