Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Dunai hajóbaleset: az egyik ügyvéd szerint segítségnyújtás elmulasztása miatt is felelhet az ukrán hajóskapitány
Túl a városon 2019. június 18. 11:48 Forrás: MTI

Dunai hajóbaleset: az egyik ügyvéd szerint segítségnyújtás elmulasztása miatt is felelhet az ukrán hajóskapitány

Az ügyben vádemelés majd csak jövő márciusban lehet.

A Viking Sigyn kapitányát nemcsak gondatlanság miatt terheli a felelőség, hanem azért is, mert nem kellő mértékben nyújtott segítséget vagy azt teljesen elmulasztotta – mondta a sértetteket képviselő ügyvédek egyike kedden az M1-en.

Sógor Zsolt azt mondta, a szállodahajó a baleset után nyolcszáz méterrel feljebb állt meg. Száz méterrel mögötte azonban közlekedett egy másik Viking hajó is, ami egy kis időre megállt, de nem biztos, hogy teljesen meggyőződött arról, mi történt a helyszínen – közölte.

Úgy gondolja, több embert is meg lehetett volna menteni, mert nemcsak a hét túlélő esett a vízbe, annál elmondása szerint többen álltak a Hableány fedélzetén.

Az ügyvéd szerint az ukrán hajóskapitánynál nem merült fel ittasság kérdése, inkább figyelmetlenségről van szó. Az ügyvéd, hangsúlyozva, hogy ez nem tényállás, felvetette, hogy a Viking kapitánya esetleg telefonján internetezhetett a baleset bekövetkeztekor, ez vonta el a figyelmét, és emiatt törölt ki adatokat a telefonjából.

Kitért arra is, hogy az ügyet várhatóan 2020 márciusáig fejezhetik be, akkor történhet vádemelés az ügyben.

A Hableány sétahajó május 29-én este süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet; hét távol-keleti turista élte túl a balesetet, a Duna Margit hídi szakaszától a déli országhatárig továbbra is keresnek három dél-koreai utast.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!