Szegeden 2019. június 17. 13:40

A szegedi nyugdíjasklubokat irigylik Temesváron

A Nyugalmazott Igazgatók Egyesülete Szeged küldöttsége május végén Temesváron járt, ahol a Temesvári Magyar Nyugdíjas Klub ünnepelte megalakulásának 20. évfordulóját. A két szervezet öt éve szoros kapcsolatban áll.

A látogatásról a Heti Új Szó Temesvár közölt részletes beszámolót. A cikk amellett, hogy méltatja a temesvári nyugdíjas klub munkáját, felhívja a figyelmet arra, hogy a nyugdíjas szervezetek támogatása Szegeden példaértékű. A lap többek között ezt írja: „Amit viszont elirigyelhetnek tőlük (mármint a szegediektől) a temesvári klubtagok, az a figyelmesség, amelyben a Szeged Megyei Jogú Város önkormányzata részesíti övéit. Pályázataik kedvező elbírálásban részesülnek, bizonyítják, hogy megbecsülik azokat a honfitársaikat, akik sok évtizedes munkájukkal szolgálták városukat, közösségüket.”

Ehhez még a következőket tették hozzá: „A szegedi halászlét a Tisza partján a temesvári magyar nyugdíjas klub tagjai is megdicsérték néhány évvel ezelőtt, és azóta is elégtétellel nyugtázzák, hogy az ott élő barátoknak van lehetőségük tartalmasabbá tenni, megszépíteni a mindennapjaikat.” Dévai Anna, a Nyugalmazott Igazgatók Egyesülete Szeged elnöke elmondta, hogy nagyon örültek a cikknek, hiszen jó példaként emlegették benne azt a modellt, amely más országokban és városokban működő nyugdíjas szervezetek számára egyelőre csak vágyálom.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Temesvár