Hirdetés
Túl a városon 2019. június 16. 19:12

Két részre szakadt az ország a vihar miatt

Két részre szakadt az ország vasárnap délután: keleten kánikula volt, nyugaton viszont jégesővel, viharral érkezett a lehűlés.

Kiskunhalason 35,7 fokkal megdőlt az országos melegrekord, nyugaton viszont ennél 20 fokkal hűvösebbet is mértek. Baranya és Tolna megyében dió és cseresznye nagyságú jég esett, Komló utcáin hömpölygött a víz, Pécsen pedig a déli 33 fokról négy óra alatt 18 fokra csökkent a hőmérséklet.

Brockhauser Barbara meteorológus az M1-en azt mondta, az Országos Meteorológiai Szolgálathoz érkezett jelzések alapján a Duna-Tisza közén egy óra alatt 65 milliméter csapadék hullott.

Több járásban első és másodfokú riasztást adtak ki, ami azt jelenti, hogy a következő órákban heves záporokra, zivatarokra kell még készülni, akár 50-60 milliméter csapadék és akár két centiméter átmérőjű jég is hullhat, valamint 80-100 km/órás széllökések is előfordulhatnak.

Szegeden este 8 órára ír esőt az előrejelzés, igaz 9-re, éjfélre és hétfő hajnal 3-ra is, sőt egészen reggel 9-ig valószínűsítenek csapadékot, legalább 20 százalékos eséllyel.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: eső időjárás vihar zápor zivatar