Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Több mint hat éve mondta ki utoljára szegedi kormánypárti képviselő a Parlamentben azt a szót, hogy Szeged
Szegeden 2019. június 16. 13:20

Több mint hat éve mondta ki utoljára szegedi kormánypárti képviselő a Parlamentben azt a szót, hogy Szeged

Vajon ki hajtotta végre a bravúrt? És nem ciki-e mindez az utódoknak?

Hirdetés

„Jövő májusban lesz 30 éve, hogy megalakult a rendszerváltás utáni első, szabadon választott Országgyűlés, mely 43 év után újra többpárti parlamentként működött. Önkéntes programozók segítségével egészen az első ciklus elejétől kereshetővé tettük az ülések jegyzőkönyveit, ami így még a Parlament honlapján sem elérhető, lévén ott csak cikluson belül lehetséges a keresés. A program segítségével visszakereshető, mikor említettek egy-egy témát először, illetve az elmúlt 30 évben mikor és kik emlegették az adott kifejezést leggyakrabban.”

Így ajánlja tényleg zseniális keresőjét a K-Monitor blogja.

Rögtön le is teszteltük.

Beírtuk, hogy Szeged, és megjelent azt alábbi grafikon

A legtöbbször szegedi képviselőként Botka László polgármester mondta ki a város nevét, negyvenkétszer, a legtöbbször jobboldali szegedi politikus, Bartha László, tizenötször.

Ezután megnéztük, mi a helyzet a NER-ben, ez:

Kalmár Ferenc András (KDNP) – Napirend előtti felszólalások, „Tata Európa díja” címmel beszélt a parlamentben, és a felszólalásban ez is elhangzott:

„Angol, német, román, ír, litván, holland, portugál képviselők szavaztak Tata mellett, így Tata –Szeged után – a második magyar város, amely kitűzheti az Európa-díjat.”

Ez volt az utolsó, hogy Fideszes, KDNP-s szegedi országgyűlési képviselő említette volna Szegedet. Kalmár hatszor említette a várost, ahogy Bodó Imre is.

Sem B. Nagy László, sem Bohács Zsolt, sem Nógrádi Zoltán nem mondta ki a NER-ben az általa képviselt megyeszékhely nevét.

A NER parlamentjeiben Szegedről szegediként csak Szabó Sándor MSZP-s képviselő beszél.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: B. Nagy László Bodó Imre Bohács Zsolt Botka László Fidesz Kalmár Ferenc KDNP MSZP Nógrádi Zoltán Országgyűlés parlament Szabó Sándor
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés