Hirdetés
Hirdetés
Művház 2019. június 14. 14:07

Szegedre is elhozza legújabb produkcióját a Lord of the Dance

Michael Flatley ír tánccsapata hamarosan felújított esttel lép fel Magyarországon. A népszerű táncosok produkciója júniusban Szegeden is látható lesz, és magyar táncosok is fellépnek velük.

Hirdetés

A magyarországi turné első állomása: június 26., szerda 19 óra újszegedi sportcsarnok.

Michael Flatley ír rendező és táncművész 2014-ben újra koreografálta és rendezte az eredeti produkciót, amelyet hatalmas sikerrel mutattak be a London Palladium színházban. A Dangerous Games azóta többször is körbejárta a világot, s nézők millióit kápráztatta el újra.

Az új előadást európai turnéjuk kertében június 26-án hozzák el Szegedre, majd Szombathelyen, Budapesten, valamint a Tokaj Fesztiválkatlanban is bemutatják a különleges ír táncestet.

A show valójában egy, az ír folklór alapjaira épülő történet, a jó és a gonosz klasszikus meséje.

Az események kibontakozása során a Kis Lélek segít a Lordnak, a Tánc Urának megvédeni a jó embereket Don Dorcha, a Sötét Nagyúr és serege ellen, miközben a nézők lehengerlő ízelítőt kapnak az ír és a kelta tánc mágiájából.

A lélegzetelállító, új táncokat korszerű vizuális-, 3D- és fénytechnikával ötvözik, az új hangzásnak és a látványos kosztümöknek köszönhetően pedig egy igazán látványos és sodró lendületű előadás jött létre.

Az együttesnek három magyar táncos is tagja, közülük Papp-Krén Andrea Morrighan, a csábító nő szerepében, Papp Zoltán pedig a Sötét Nagyúr szerepében lesz látható.

A színpadtól visszavonult Michael Flatley maga már nem szerepel a produkcióban, ám a nyitó jelenetben a kivetítőn egy utazásra invitálja a nézőket, amelyben bemutatja, honnan is indult valaha, és hogyan lett belőle a világ egyik legnagyobb táncosa.

A híres fináléban pedig virtuális mása is megjelenik a 3D technika segítségével, így a közönség újra és újra láthatja a legendát.

A megdönthetetlen rekordokat felsorakoztató produkcióban 400 alkalommal a címszerepet maga Flatley táncolta 1998 júniusáig, aki egyébként több egyéni kategóriában is bekerült a Guinness Book of World Records-ba.

Ő lett világ legjobban fizetett táncosa, az ő lábát biztosították a legmagasabb összegre, 40 millió dollárra és ő büszkélkedhet a világ leggyorsabb lábával is,  35 „tappal”, azaz másodpercenként ennyiszer képes azt a talajhoz érinteni.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: est Lord of the Dance Michael Flatley tánc
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés