Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. június 13. 19:11

Máshogy „emlékezett” a bíróságon Baranyi Sándor és Pistrui László

A Szeviép vezetőinek tanúmeghallgatásával folytatódott az a sajtó-helyreigazítási per, amelyet Ujhelyi István, az Európai Parlament szocialista képviselője indított a Délmagyarország ellen.

Hirdetés

Baranyi Sándor ez év márciusában adott interjút a Délmagyarországnak, amelyben a Szeviép korábbi vezetője azt állította, hogy az általa vezetett cég 30-40 millió forinttal finanszírozta Ujhelyi szőregi ingatlanának felújítását.

Az első, június 3-ai tárgyalási napon az ügyben eljáró bíró hozzájárult ahhoz, hogy tanúként meghallgassák Baranyi Sándort és Pistrui Lászlót – korábban mindketten a Szeviép igazgatóságának tagjai voltak –, valamint Kurucsai Istvánt, egy szegedi, időközben megszűnt kivitelező cég vezetőjét. Utóbbi nem jelent meg a tárgyaláson.

Mind Baranyi, mind Pistrui tanúvallomásukban elmondták, hogy a Szeviép Zrt. 2008 nyarán 38 millió forintot utalt át két részletben a Kurucsai vezette Mabe Épker Kft-nek. Merőben más magyarázatát adták annak, milyen célból történt a közel 40 millió forintos utalást.

Ennek kapcsán a Lakatos Péter bíró lényegi ellentmondásnak nevezte a két tanúvallomásban elhangzottakat. A bíró ezt követően szembesítette a tanúkat, ám ez nem vezetett eredményre.

Arra egyik tanú sem tudott válaszolni, hogyan köthető össze a Mabe Épker Kft. és Ujhelyi István személye. Tanúvallomásában Pistrui úgy fogalmazott: Ujhelyi szőregi ingatlanán semmilyen felújítás nem történt. Mindez azért lényeges, mert a per tárgya éppen ez.

A bíró nem látta szükségét a csütörtöki tárgyaláson meg nem jelent harmadik tanú meghallgatását. Az ügyben június 21-én hirdetnek ítéletet.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Baranyi Sándor Délmagyarország per Pistrui László Szeviép Ujhelyi István
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés