Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. június 13. 16:13 Forrás: MTI

Visszakoztak: nem szűnik meg a nyugdíjasoknak szóló Erzsébet-program

Továbbra is pihenhetnek az Erzsébet-programban a nagycsaládosok, a nyugdíjasok és a fogyatékossággal élők is. De ahogy kell, az illetékes még itt is Brüsszeleztek egyet, szégyenkezés helyett.

Hirdetés

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány közleményben azt írták az MTI-nek: a kormány eddigi legsikeresebb szociális üdültetési programja a jövőben is folytatódik. A 2020-as Erzsébet-program kiírásaira 2019. szeptember 15-étől lehet pályázni. Megjegyezték, hogy a Brüsszellel folytatott viták miatt az Erzsébet-utalvány rendszerén többször is változtatni kellett, a szociális üdültetés ennek ellenére is sikeresen és zavartalanul folytatódik.

Az Erzsébet-programban az elmúlt 8 évben 1,5 millió ember jutott üdülési lehetőséghez, köztük negyedmillió nyugdíjas, 60 ezer fogyatékossággal élő és mintegy félmillió nagycsaládos. Az üdülés jelenleg is folyik, az idén csaknem 60 ezren pihenhetnek az utalványkibocsátás megszűnésének ellenére is.

A héten több sajtóorgánum írt arról, hogy információjuk szerint megszünteti a kormány a nyugdíjasok szociális üdültetését.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: nyaralás üdülő Erzsébet-program Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés