Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. június 13. 14:04

Jól vizsgázott a mobilpartfalat felállító brigád

Képriport
Kétévente, teljes hosszában felállítják a Szegedet védő mobilgátat a rakparton. A cél, hogy az emberek gyakorolják a folyamatot, illetve átvizsgálják az elemeket. Idén rekordot döntöttek, 6 óra alatt összerakták a 2 kilométer hosszú védművet.

Hirdetés

Mint az ovisok keze alatt a kicsi legok, úgy álltak össze a mobilgát elemei a vízügyi igazgatóság munkatársainak keze alatt csütörtökön.

Hajnal 5 órakor kezdték a munkát és 11 órára már állt is a 2 kilométer hosszú védmű.

„Ez rekord, azonban nem a gyorsaság a célja a gyakorlatnak” – mondta Kozák Péter, az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vezetője. Ilyenkor megvizsgálják az elemeket, azok állapotát, valamint az összeszerelést végző emberek is gyakorolják a munkafolyamatot. „Szerencsére az elmúlt két évben, a tárolás, illetve a szállítás során egyetlen elem sem károsodott, így elmondhatjuk, tökéletes állapotban van a védmű” – mondta az igazgató.

A mobil árvízvédelmi fal 2015-ben épült fel és 2 kilométeres szakaszon védi Szeged belvárosát. Több mint 4000 elemből áll a védmű, ezeket hajnalban 12 teherautó szállította a helyszínre az összeszereléshez. A munkában 80 ember vett részt. A logisztika is, az emberek is és a partfal is jól vizsgázott ezen a gyakorlaton – tette hozzá Kozák Péter.

Videónk is van! Nézzék meg a Szeged Televízió tudósítását!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság árvíz Kozák Péter árvízvédekezés mobilpartfal
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés