Hirdetés
Túl a városon 2019. június 13. 13:28 Forrás: Szeged Televízió

Seller András: Csak a vakszerencsén múlt a dunai hajóbaleset túlélőinek élete

A Maros Mentőszervezet parancsnoka elsőként a Szeged Televíziónak nyilatkozott az elmúlt két hét történéseiről.

A Dél-Koreából érkező mentőcsapat közvetlen kiszolgálása, vízi szállításuk volt a szegedi Maros Mentőszervezet feladata a Margit hídnál történt hajókatasztrófa mentési munkálatainál – mondta el Seller András, a mentőcsapat parancsnoka a Szeged Televízióban szerda este.

A Maros Mentőszervezet vezetője elsőként szerdán a Szemközt című műsorban osztotta meg tapasztalatait a május 29-én történt tragédiát követő munkálatokról. Seller András elmondta: május 30-án riasztották őket, és egészen június 11-éig dolgoztak a Margit hídnál történt hajókatasztrófa mentési munkálatainál.

A szakember az adásban egy kérdésre úgy válaszolt, leginkább a vakszerencsén múlhatott, ki maradt életben az elsüllyedt Hableány utasai és legénységének tagjai közül. Ebből a szempontból az sem volt mindegy, hogy a szerencsétlenül járt járművön az ütközés pillanatában ki hol tartózkodott.

A Maros Mentőszervezet feladata a Dél-Koreából érkezett katonai búvárokból, vízi mentőkből és parti őrség tagjaiból álló csapat kiszolgálása volt, őket szállították a kutatások helyszíneire. Rendkívül nagy volt a nyomás a koreai csapaton – mondta Seller András. Céljuk ugyanaz volt, mint a kutatásban részt vevő magyar hatóságoké: megtalálni, és felszínre hozni az áldozatokat.

Seller szerint a kutatási munkákra jellemző, hogy Budapest és Dunaújváros között három hajóval közel négyezer kilométeres utat tettek meg az áldozatokat keresve.

Seller András számos további részletet is elárult a munkájukkal, valamint az elmúlt két hét történéseivel kapcsolatosan a Szemközt adásában, amit az alábbiakban teljes egészében látható.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: baleset Duna hajóbaleset mentés