Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. június 12. 20:48

Tiszasziget falugyűlésén csak arról nem volt szó, amiért összehívták

„Az ügy minden egyes részletére kiterjedően, lakossági fórumot fogok tartani 2019. június 12-én 18.00 órától a Tiszaszigeti Vedres István faluházban” – nyilatkozta nekünk Ferenczi Ferenc Tiszasziget polgármestere a közokirathamisításos ügy kapcsán, majd a fórumon azt mondta, folyamatban lévő ügyről nem szeretne nyilatkozni. A résztvevők jelentős része ezt szó nélkül elfogadta.

Hirdetés

Ferenczi Ferenc, Tiszasziget fideszes és Putnik Lázár, Újszentiván független polgármesterét közokirathamisítással vádolja a Szegedi Járási Ügyészség, és arra tett indítványt a Szegedi Járásbíróság előtt, hogy a bíróság tárgyalás tartása nélkül, a beszerzett iratok alapján döntsön a bűnösség kérdésében.

Az ügyészség pénzbüntetés kiszabását kérte a polgármesterekre. Ennek a két mondatnak a tartalmát a tiszaszigeti faluházban tartott lakossági fórumon a jelenlévő újságírókon kívül hárman értették biztosan:

A végén azért megköszönte a figyelmet

 

  • Ferenczi Ferenc polgármester, aki, ahogy föntebb is írtuk, az ügy minden egyes részletére kiterjedően, lakossági fórumot tart, ám a jelenlévők előtt pont úgy csinált, mint aki nincs is tisztában a részletekkel,
  • és két tiszaszigeti lakos.

A többiek, közel ötvenen voltak a teremben,

  • vagy nem értették,
  • vagy nem akarták érteni,
  • vagy csak megkérte őket Öcsi, jöjjenek már el meghallgatni őt,
  • vagy szeretik Öcsit, és mindent elnéznek neki, mert közülük való jó gyereknek tartják,
  • vagy úgy voltak vele, mindegy, mit csinált Öcsi, úgysem fog érdemben semmi változni, úgysem lesz jobb polgármester helyette.
Ferenczi Ferenc, Tiszasziget polgármestere

Öcsi, azaz Ferenczi Ferenc nem válaszolt arra a kérdésemre, miért nem beszélt arról a közokirathamisítási ügyről valójában, amely miatt elvileg a falugyűlést összehívta, és nem válaszolt az Átlátszó újságírójának arra a kérdésére sem, hogy ő volt az a polgármester, aki tizenegy személyt a saját lakásába jelentett be, vagy ő volt a a polgármester, aki tíz személy kapcsán rábeszélt egy másik vádlottat arra, hogy írja alá a bejelentő lapokat szállásadóként.

Ferenczi azt mondta, ha vége az ügynek, és jogerős lesz a döntés, akkor összehív egy újabb falugyűlést, és ott beszél majd az akkor már lezárt ügyről.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Ferenczi Ferenc közokirat-hamisítás lakossági fórum Szegedi Járásbíróság Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség Tiszasziget
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés