Hirdetés
Túl a városon 2019. június 12. 19:51

Tárgyalni sem akar a Fidesz a gyermekes családok kilakoltatásának tilalmáról

Mindössze egy fideszes, Barcza Attila nyomott igent arra, hogy vegyék napirendre az Országgyűlésben azt a törvényt, ami megakadályozná, hogy gyermekes családokat lakoltassanak ki. A javaslat így már a tárgyalás előtt elbukott.
Hirdetés

A Város Mindenkié és az Utcajogász Egyesület közös elképzeléseit tartalmazza az törvényjavaslat, amit ellenzéki képviselők szerettek volna tárgysorozatba venni az Országgyűlés szerdai ülésén. A Fidesz-KDNP azonban egy képviselő kivételével nem nyomott igent a javaslatra.

A Szabó Tímea (Párbeszéd), Burány Sándor (Párbeszéd), Mellár Tamás (Párbeszéd), Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) és Tordai Bence (Párbeszéd), akikhez később csatlakozott Szabó Szabolcs (független), Szél Bernadett (független) és Csárdi Antal (LMP) által beterjesztett javaslat 54 igen 112 nem és 1 tartózkodással söpörték le a kormánypártok.

Az egy tartózkodás Ritter Imrétől jött, a nemzetiségi képviselőtől.

A javaslatban egyébként olyan pontok voltak, mint hogy bírósági végzés sem lett volna elég az adott lakás kiürítéséhez addig, amíg a gyermeket nevelő család elhelyezését nem biztosítják. A törvényjavaslat másik pontja pedig arról rendelkezett volna, hogy az önkormányzatoknak kötelessége elhelyezni a lakásukat elvesztő vagy ettől fenyegetett gyermekes családokat írja a Mérce.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: család Fidesz KDNP kilakoltatás