Hirdetés
Szegeden 2019. június 12. 14:33

Elindulhat a Lechner tér rekonstrukciója

A szegedi belváros egyik legfontosabb zöldterülete újulhat meg rövidesen, miután a szegedi közgyűlés városüzemeltetési, fejlesztési és környezetvédelmi bizottsága elfogadta a Lechner tér rekonstrukciójának első üteméről szóló előterjesztést.
Hirdetés

A Lechner tér olyan szempontból speciális zöldterülete Szegednek, hogy körbeöleli a műemléki jelentőségű Szent Rozália-kápolnát. Nagyon kell hát ügyelni a kiviteli terveknél, hogy a rekreációs funkció megőrzése, illetve bővítése mellett ne sérüljön az örökségvédelmi szempont se.

A tervek szerint a szabadidős tevékenységek lehetőségeit növelnék, valamint a rekreációs funkciót erősítenék az átépítéssel. A tér járdáinak burkolatát ezért felújítják, ugyanakkor lehetőséget biztosítanak a kerékpárosok részére is, hogy minél könnyebben, másokat nem zavarva áthaladjanak a területen.

Az első ütemben megújulhat a kápolna előtti rész, valamint a Füredi utca felé vezető sétány. Ügyelnek majd a park faállományának megőrzésére, ugyanakkor új fajták telepítésére is sor kerülhet. Fontos, hogy a közelben fekvő iskolák használni tudják a területet, ezért a szabadtéri sportfoglalkozások tartására is alkalmassá teszik majd a teret.    

A terveket a Fontos Mérnök Stúdió Kft. készítette. Fontos Rómeó építész a cég nevében elmondta, hogy a kiviteli tervek június végére elkészülnek, utána az önkormányzaton múlik, mikor írja ki a pályázatot a kivitelezői munkákra.   

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Lechner tér rekonstrukció