Hirdetés
Szegeden 2019. június 12. 12:12

Újjávarázsolták egy óvoda kertjét a Budapest Bank munkatársai Szegeden

Többek között kerítést és fajátékokat festettek, valamint állagmegóvást segítő munkákat végeztek a Budapest Bank munkatársai a Vedres Utcai Óvodában. A pénzintézet önkéntesei a Törődés Napja nevű önkéntes programsorozatuk keretében segítettek.
Hirdetés

Az önkéntességnek nagy hagyománya van a Budapest Banknál: ennek jegyében rendezik meg a Törődés Napja programsorozatot már több mint két évtizede. Az akciók a gyermek- és ifjúsági, valamint oktatási és egészségügyi intézmények támogatását célozzák, és segítséget nyújtanak a különböző civil kezdeményezések megvalósulásához. A bank önkéntesei idén tavasszal országszerte 18 helyszínen, többek között Szegeden is segítettek kétkezi fizikai munkával.

A szülőkhöz és az óvoda dolgozóihoz csatlakozott a bank szegedi lakossági fiókjából, a szegedi, a hódmezővásárhelyi és a békéscsabai vállalati üzletközpontjaiból, valamint a Szegedi Rotaract Clubtól összesen közel harminc önkéntes.

A lelkes segítők többféle, az állagmegóvást segítő munkát végeztek el a Vedres Utcai Óvodában: megszépítették a kertet – gereblyéztek, virágot ültetettek, kicserélték a homokozóban lévő homokot, továbbá kitisztították az esőcsatornákat – lefestették a fajátékokat és a kerítést is majdnem teljes hosszában lecsiszolták és lefestették.

„Azt, hogy adni jó, igazán ilyen programokon keresztül tudjuk megélni. Az önkéntes akciónak köszönhetően jobban megismertük egymást a kollégákkal, a közös élmények pedig erősítették a csapatunkat” – mondta Borsodi Gabriella, a Budapest Bank szegedi fiókjának vezetője. 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: felújítás óvoda