Hirdetés
Szegeden 2019. június 12. 11:47

Párakapuk, ivókutak és ivócsapok a tomboló hőség ellen

Képriport
A tomboló hőség miatt több szegedi köztéren is párakaput, ivókutat telepített, telepít a vízmű. A belvárosban már tűzcsapokra szerelt ivócsapokból is lehet oltani a szomjat a pusztító hőségben.
Hirdetés

A Szegedi Vízmű kedden már kihelyezett egy párakaput a Mars téren, illetve a Klauzál térre is hamarosan kikerül egy másik.

Emellett két ivókutat is üzembe helyeztek, egyet a Dugonics téri körforgalomnál, a TESCO előtt, a másikat pedig az Aradi vértanúk terén, az OTP mellett.

A belvárosban két helyen lehet tűzcsapokra szerelt ivócsapokból ivóvízhez jutni, Széchenyi tér-Kárász utca sarkán és a Dóm tér - Oskola utca sarokán.

Az ivókutak, ivócsapok és a párakapuk várhatóan a nyár végéig a helyükön maradnak.

Emellett a városban 125 üzemelő közkifolyó, a kék színű „nyomós” kút, található, amelyeknek szintén a Szegedi Vízmű Zrt. üzemeltetője. Ezek listáját itt találja.

Németh István, a Szegedi Városkép és Piac Kft. vezetője elmondta, a vásárlók és a piaci árusok komfortérzetének növelése érdekében, a tavalyi évhez hasonlóan, a Mars téren is felállítottak egy párakaput, amely ott is nagy népszerűségnek örvend,

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Szegedi Vízmű Zrt. ivócsap ivókút párakapu