Hirdetés
Hirdetés
Színes 2019. június 12. 10:25 Forrás: 444.hu

Így süssön tökéletes hasábburgonyát

Kiderült, mi a titka a tökéletes, kívül roppanós aranybarnára sült, belül omlósan puhára főtt hasábburgonyának. Mindezt a Popular Science szakértőinek köszönhetjük, akik munkájáról a 444.hu számolt be.

Hirdetés

A Popular Science szakértői szerint mindennek titka a SÜTÉS!

Javaslatuk szerint a burgonyát, 6x6 milliméteres hasábokra kell vágni – a francia konyhaművészet ezt hívja batonnet-nek – és ez tűnik a legjobb a hasábburgonyának. a krumplit úgy érdemes aprítani, hogy előbb levágunk az egyik oldalából egy centi vastag darabot, majd erre az oldalára fordítjuk a krumplit, hogy stabilan álljon.

Miután felaprítottuk a krumplit, le kell öblíteni hidegvízben, majd meg kell szárítani. Ezt követően bő, 170 fokos olajban, megint csak a szakértők ajánlása szerint 12,5 centiméterben, kis adagokban kell 5 percig sütni.

Természetesen ennyi sütés után a krumpli még nincs kész! Az elkészült adagot le kell csöpögtetni és hagyni kell kihűlni. Az ebéd előtt pedig jöhet a második sütés. Az olajat ekkor már 185 fokosra kell felmelegíteni és ebben 4 percig sütni az egyszer már megsütött krumplit. Ezt követően lecsöpögtetjük és már fogyasztható is a tökéletes sült burgonya.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: burgonya sült krumpli sütés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés