Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2019. június 11. 22:39

És akkor Pátkai most nem bekaratézta: Magyarország–Wales 1–0 (0–0)

Képriport
Ez már nem történelmi győzelem volt, hanem hősies játék. Kilenc pont négy meccs után, őszig tuti vezetjük a csoportot. Nincs kérdés.

Hirdetés

Magyarország–Wales 1–0 (0–0)
Euro2020, Eb-selejtező, E csoport, 4. játéknap, Budapest, Groupama Aréna, 18 ezer néző, vezette: Matej Jug (szlovén)
Magyarország: Gulácsi Péter – Lovrencsics Gergő, Willi Orbán, Baráth Botond, Korhut Mihály – Nagy Ádám, Pátkai Máté – Dzsudzsák Balázs (Kleinheisler László, 70.), Szoboszlai Dominik (Bese Barnabás, 83.), Holender Filip (Varga Roland, 59.) – Szalai Ádám. Szövetségi kapitány: Marco Rossi, aki a kispadon helyettesítette: Cosimo Inguscio.
Wales: Wayne Hennessey – Chris Gunter, Ashley Williams, James Lawrence, Ben Davies – Joe Allen, Ethan Ampadu (Matthew Smith, 58.) – Tom Lawrence (Sam Vokes, 79.), David Brooks (Harry Wilson, 73.), Daniel James – Gareth Bale. Szövetségi kapitány: Ryan Giggs.
gól: Pátkai (80.)
sárga lap: Pátkai (39.), Nagy Á. (49.), Korhut (90.), illetve Gunter (2.), J. Lawrence (82.), Davies (87.)

Fehérben voltunk, ami hazai pályán azért szokatlan. Az első tíz perc kölcsönös pillogtatással telt, majd a tizenharmadikban megvolt az első valóban komoly magyar lehetőség: Dzsudzsák szokásos jobb oldali szabadrúgását Bale fejelte ki az ötösről a tizenegyes pont környékére, Szoboszlai onnan fejelte vissza – kapu mellé. Két perc múlva megint a hazai hetes volt a főszereplő, Szoboszlait, akinek centerezéséről Holender alig maradt le, pedig vetődött becsülettel.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg az MTI galériáját!

A küzdelem is becsületes volt; a félidő felére a pálya közepi gyürkőzésről szólt a találkozó. Majd Allen vezette jó negyven méteren át a magyar védők között a labdát, középre adása után Lawrence viszonylag gyengén lőtt, Gulácsi könnyen tudott védeni. Nálunk az ellenfél ötösének előterében Pátkai ezúttal nem karatézott, hanem ollózott, az előzőt meg tudta csinálni a horvátok ellen.

Vilmos a 36. percben villant először: de fejese ezúttal az oldalhálóban kötött ki. A félidő vége az éjszakai hőségriadóról szólt, majd egyszer csak Dzsudzsák feltűnt a bal oldalon, beadását Szoboszlai spiccelte kapu felé a lasztit, Hennessey fölszedte Holender elől.

Döntetlennel mentünk szünetre, egy szavunk nem lehetett a 0–0 miatt.

Az 56. percig kellett várnunk az első második félidei magyar lehetőségre, ekkor Szoboszlai egy labdányival rúgta a jobb felső fölé a játékszert. A 77. percben majdnem lőttünk egy gólt, ha lenne VAR a selejtezőkön, ezt bizony megsasolták volna a bírók: Varga szögletét kifejelte Bale Hennessey közei közül, Barát izmozott az ötösön belül, Allen kihúzta, valahonnan. De kit érdekelt négy perc múlva mindez?! Merthogy ez történt:

„Gól! Máté Pátkai (Magyarország) jókor volt jó helyen, ezért övé lett a kipattanó, amit el is lőtt a jobb felső sarokba. Az állás 1–0.”

Valójában pedig az történt, hogy Korhut beadását Szalai három védő között is megtartotta, a labda végül Pátkai elé került, akinek a lövése Davies kezéről pattant a jobb felsőbe.

Onnan meg valahogy kihúztuk. Csúszva, mászva. És közben egy ország drukkolt. A 94. percben nyelte be Gulácsi Bale fejesét, ez volt az utolsó izgalmas „kérdés”.

Ezt nézze meg: Végül Wales hibázott nagyobbat: Pátkai berúgta, Bale nem  beszámolónk a Magyarország–Wales Eb-selejtezőről

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Euro2020 foci labdarúgás magyar labdarúgó-válogatott Wales
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés