Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. június 11. 14:57

Futópálya épülhet a Vértó környékén

Szeged 45 millió forintra pályázik egy országos programban, ennek duplájából épülhet pálya a Vértó környékén jövő nyár végére.

Hirdetés

Szeged is bekapcsolódhat a programba, melynek célja, hogy minél többen sportolhassanak minőségi futópályákon. Az önkormányzat pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottság arról döntött: a város 45 millió forintra pályázik, a korszerű rekortán borítású futópálya ennek a duplájából épülhet.

Az Országos Futópálya-építési Program célja, hogy a húszezernél nagyobb lélekszámú városokban legalább egy kilométer hosszú, 120 centiméter széles, kizárólag rekortán borítású pályák épüljenek. Összesen 350 millió forint áll rendelkezésre, melyből egy pályázó legfeljebb 70 millióra tarthat igényt.

A pályázat megvalósításához 50 százalékos önerő szükséges, a bizottság ezért döntött 45 millió forintos önrész biztosításáról.

A pályázatban ennek megfelelően 45 millió forintot igényelt az önkormányzat futópálya építésére, így a beruházás összköltsége 90 millió forint lesz. A tervezett helyszín a Vértó környéke. A futópálya a tervek szerint jövő év augusztus végéig készülne el.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: futópálya Vértó rekortán
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés