Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2019. június 10. 15:49

Magyar–walesi – Giggs: muszáj pontot szerezni

A vendégek az esélyesebbek, elvileg, mégis nekik kell jobban igyekezniük.

Hirdetés
Hirdetés

– Minőségi ellenféllel találkozunk, amelynek a pálya minden részén van minőségi játékosa. Nem egy futballistára fókuszálunk, hanem csapatként kell felülkerekednünk – mondta hétfői budapesti sajtótájékoztatóján a szakvezető.

Giggs kifejtette: a walesieknél mindenki egészséges, de a hétfői edzés fényében dönt arról, mennyi változtatás szükséges a szombati mérkőzéshez képest, amelyen csapata 2–1-re kikapott a horvátországi Eb-selejtezőn. Hozzátette, némi vérfrissítés minden bizonnyal jót tesz majd, mert sokaknak „sok meccs van a lábában” így a szezon végén. Kiemelte: ezt nem kifogásként említette, mert ez válogatott szinten mindenhol problémát jelent júniusban.

Az eszéki találkozóra visszautalva elmondta, a vereség ellenére elégedett a csapatával, mert a második félidőben jobban játszott ellenfelénél, ráadásul megvoltak a lehetőségei az egyenlítésre, még ha azok ki is maradtak.

– Biztos jó hangulat lesz a szektorlezárás ellenére – jelentette ki Giggs, arra utalva, hogy az európai szövetség magyarokra kiszabott büntetése nyomán 3000-rel kevesebb szurkoló tekintheti meg a helyszínen a találkozót. Megjegyezte, szerinte nem elég súlyosak a rasszizmus elleni szankciók.

Újságírói kérdésre elárulta, úgy emlékszik a ZTE–Manchester United 2002-es Bajnokok Ligája-selejtezőre – amelyen a vesztes angol csapat tagjaként pályára lépett –, mintha tegnap történt volna. Nevetve azt is hozzáfűzte: mivel 1–0-ra kikaptak, szeretné kitörölni az emlékezetéből.

Chris Gunter, a Reading védője arról beszélt, hogy azért voltak csalódottak a szombati kudarc után, mert nem sok válogatott tudna annyi helyzetet kidolgozni a horvátok ellen, mint ők tették, és mégsem tudtak ponttal távozni.

– A futballban viszont gyorsan túl kell lépni a vereségeken. Azonnal Budapestre jöttünk, ma pedig már mindenki a magyarok elleni meccsre koncentrál – mondta a 29 éves labdarúgó. A csoport állását „meglehetősen bonyolultnak” látja, és szerinte éppen azért lenne fontos nekik a pontszerzés, mert nem biztos, hogy ebben az ötösben lesz „második esély”, ha egy csapat lépéshátrányba kerül.

– A magyarok jól kezdtek, nehéz kihívás lesz a keddi meccs, de igyekszünk felnőni a feladathoz, ami egy jó felmérés lesz – mondta Gunter, aki hozzátette, a selejtező jelenlegi fázisában ez még így sem lesz „mindent vagy semmit” összecsapás.

A magyar válogatott a három mérkőzésen szerzett hat ponttal vezeti csoportját, míg a walesi két találkozón három pontot gyűjtött. Az ötösből az első kettő kijut a 2020-as, részben budapesti rendezésű kontinensviadalra. A magyar–walesi összecsapás kedden 20.45-kor kezdődik a Groupama Arénában.

A válogat már egy döntetlennel is a csoport élén „alszik” az őszi párharcokig, győzelem esetén viszont tényleg egészen reméottnyt keltően folytatódhatna a selejtezősorozat.

Az eddigi tíz találkozó közül hat tétmérkőzés volt, két világbajnoki csoportmeccs (mindkettő az 1958-as vb-n, ahol döntetlen miatt ismételtek az együttesek) és négy Eb-selejtező. A legutóbbi egymás elleni meccset több mint tizennégy éve, 2005 februárjában rendezték Cardiffban. A walesi válogatott ötödször lép pályára Budapesten. Utoljára a fővárosban 56 éve győztünk, az is Eb-selejtező volt, akkor a gólokat Albert, Tichy és Sándor lőtte.

A walesi–magyar múlt

1958. június 8., Stockholm (vb-mérkőzés): Magyarország–Wales 1–1
a magyar csapat gólszerzője: Bozsik

1958. június 17., Stockholm (vb-mérkőzés): Magyarország–Wales 1–2
gól: Tichy

1961. május 28., Budapest (barátságos): Magyarország–Wales 3–2
gól: Tichy (2), Solymosi

1962. november 7., Budapest (Eb-selejtező): Magyarország–Wales 3–1
gól: Albert, Tichy, Sándor

1963. március 20., Cardiff (Eb-selejtező): Wales–Magyarország 1–1
gól: Tichy

1974. október 30., Cardiff (Eb-selejtező): Wales–Magyarország 2–0

1975. április 16., Budapest (Eb-selejtező): Magyarország–Wales 1–2
gól: Branikovits

1985. október 16., Cardiff (barátságos): Wales–Magyarország 0–3
gól: Esterházy, Hajszán, Détári

2004. március 31., Budapest (barátságos): Magyarország–Wales 1–2
gól: Kenesei

Ismétlésnek itt az azeri meccs összefoglalója:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: foci labdarúgás magyar labdarúgó-válogatott
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés