Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • És akkor Orbán Vilmos bestukkolta és becombozta: Azerbajdzsán–Magyarország 1–3 (0–1)
Ziccer 2019. június 8. 19:55

És akkor Orbán Vilmos bestukkolta és becombozta: Azerbajdzsán–Magyarország 1–3 (0–1)

Historikus win: sosem nyertünk még úgy Bakuban, hogy a miniszterelnök névrokona szerezte az első gólt, ráadásul fejjel, majd becombozta a másodikat, tizenkét centiméterről.

Hirdetés

Azerbajdzsán–Magyarország 1–3 (0–1)
Euro2020, Európa-bajnoki selejtező, E csoport, 3. játéknap, Baku, vezette: Kevin Blom (holland).
Azerbajdzsán: Szalahat Agajev – Makszim Medvegyev, Badavi Hüszejnov, Rahil Mammadov, Anton Krivocjuk – Richard Almeida, Gara Garajev, Dmitrij Nazarov (Rüfat Dadasov, 86.) – Mahir Madatov (Araz Abdullajev, 74.), Renat Dadasov (Agabala Ramazanov, 59.), Ramil Sejdajev. Szövetségi kapitány: Nikola Jurcevic.
Magyarország: Gulácsi Péter – Lovrencsics Gergő, Willi Orbán, Baráth Botond, Korhut Mihály – Nagy Ádám, Kleinheisler László (Pátkai Máté, 72.) – Dzsudzsák Balázs (Németh Krisztián, 86.), Szoboszlai Dominik (Holman Dávid, 58.), Nagy Dominik – Szalai Ádám. Szövetségi kapitány: Marco Rossi.
Gólok: Madatov (70.), illetve Orbán (18., 53.), Holman (71.)
Sárga lap: Hüszejnov (38.), Medvegyev (59.), illetve Szoboszlai (28.), Kleinheisler (67.), Németh (87.)

Gyászszünettel kezdődött a meccs: Lennart Johanssonra, az UEFA egykori elnökére emlékeztek, 89 éves korában a napokban, június 4-én hunyt el. Majd Hajdú B. István következett, rögtön a sípszó után:

„jó hangulatban kezdődik a mérkőzés.”

Miután a múltkor, mondjuk így, megszóltak egyesek, mert nem elég tisztelettudóan írtam a horvátok elleni győzelemről – mellékszál, a „kockások”, akiknek egyébként négyzetrácsosoknak kéne lenniük, de ebbe most ne menjünk bele, 2–1-re legyőzték Wales-t, nem Kalinic állt a kapuban, aki ellenünk nem éppen parádésan teljesített – elhatároztam, igyekszem minden pozitívumot meglátni a mérkőzésben.

Az első öt percben egymás agyonrúgására mentek rá a srácok, majd a lehiggadás után szép lassan átvettük az irányítást, amely a tizennyolcadik percben manifesztálódott eredményességgé: Dzsudzsák ekkor már másodjára lőhetett szabadrúgást, a tizenhatos jobb oldaláról, elsőre kapura lőtt, azt inkább hagyjuk, másodjára viszont bölcsen a kapu elé tekert, innen a szó az értőké:

(fotók: MTI)

„Willi Orban (Magyarország) ünnepelhet gyönyörű gólt. Fejjel érkezett a szabadrúgásra, és a kapu bal oldalába fejelt, 0–1.”

A félidő hátralévő részében már nem nagyon történt semmi, kontrolláltuk a találkozót.

A második félidő Kleinheisler próbálkozásaival kezdődött, majd Dzsudzsákéival folytatódott. Elsőre védte Agajev, majd a jobb kapufa tövére tette a pettyest. A kettő között pedig ezt történt az ötvenharmadik minutumban:

„Gól! A kipattanó mindenki lába mellett elment, azonban Willi Orban (Magyarország) le tudott rá csapni és közvetlen közelről a hálóba vágta a labdát.”

A vágás túlzás, persze, de a szakértői hozzászólást nem merjük megkérdőjelezni.

Eztán lett baj, mert teljesen váratlanul szépített a hazai gárda: Jurcevic tréner alakulata a semmiből szerzett találatot, ekképpen:

„Gól! Mahir Madatov (Azerbajdzsán) briliáns támadás végén talál be a kapuba.”

Madatov hátára egyébként Emreli volt írva a tízes fölé. De nem sokáig volt egy gólos a magyar előny, mert Kleinheisler nem lőtt, hanem passzolt, a cserenként beállt, pozsonyi Szlovánban játszó Holman Dávid meg szétlőtte a rövid jobb felsőt, másképpen ez történt:

„Micsoda befejezés! Dávid Holman (Magyarország) veszi át a labdát az üres területen és a kapu jobb felső sarkába lő.”

Majd jött a vérfrissítés, de erről elég is most ennyi.

Az utolsó izgalom azt volt, amikor Marco Rossi szövetségi kapitányt a holland bíró, Blom a nyolcvannyolcadik percben egy olaszos temperamentumú vélemény-nyilvánítás után elküldte a kispadtól.

Vigadjunk azért is, hogy hazánk csoportelső három meccs után. Kedden a bárdosok ellen tovább dagaszttathatják a honi kebleket Gulácsiék, ha pontot is szereznek Bale-ék ellen, akkor egészen őszig vezetik is az E jelű kvintettet.

Mi ez, ha nem egy három pontot érő történelmi győzelem?

Egyébként Hajdú B. István a végén ezt engedte meg magának: ne értékeljük túl a győzelmet. Nem lennék most a helyében. 

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Euro2020 labdarúgás magyar labdarúgó-válogatott Azerbajdzsán Marco Rossi
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés