Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. június 8. 13:46

A nyarat köszöntötték a makkosháziak

Képriport
Komoly hagyománya van a makkosháziak nyárindító családi napjának, hiszen 1994 óta minden évben megrendezik a városrész egyik nagy zöld területén. Szombat délelőtt a Lomnici utcánál lévő játszótéren gyűltek össze kicsik és nagyok, hogy vetélkedőkkel, szabadidős programokkal, no és finom falatokkal ünnepeljék, hogy végre itt az igazi nyár.

Hirdetés

Az a legfontosabb, hogy ilyenkor együtt vagyunk, és külön öröm számunkra, hogy végre süt a nap – mondta a rendezvényen Kozma József, a városrész egyéni önkormányzati képviselője. Ilyenkor a kicsiknek kedveskednek leginkább a szervezők, akik elhozzák magukkal a szülőket és nagyszülőket is. Volt itt sportvetélkedő, totó, Ki Mit Tud? házi kedvencek szépségversenye, arcfestés, és íjászverseny is. Akik kocsikázni szerettek volna, felülhettek egy fogatra, amely körbevitte őket a városrészen.

Az igazi piknik hangulatról Kancsár József színész gondoskodott, aki amellett, hogy felügyelte a kondérokban rotyogó gulyáslevest, felkonferálta az éppen induló programokat. Ilyen volt a Napos Oldal Alapítvány asztalánál kezdődő érzékenyítő foglalkozás, amely bemutatta az érdeklődőknek, milyen érzés fogyatékkal élni. Takács Kata, az alapítvány vezetője bemutatta azt a mesekönyvet, melyet ők adtak ki, és melyben a főhősök mind fogyatékkal élők. A kicsik élvezték azt a bábjátékot is, melyben a szereplők szintén fogyatékkal élők életét jelenítették meg.

Délelőtt 11 órakor megérkezett a térre Botka László polgármester. Rövid beszédében gratulált a makkosháziaknak az elmúlt időszak közös sikereihez. Többek között megemlítette, hogy a városrészben megújult az óvoda, a bölcsőde, valamint az általános iskola épülete is. Külön köszönetet mondott a makkosházi kertbarátokat, akik közösségi kertjükkel számos országos elismerés büszke tulajdonosai.

Kinyó Pál közösségi koordinátor meg is mutatta a polgármesternek a néhány méterre lévő közösségi kertet. A 28 parcellában a helyiek különféle növényeket termesztenek, ugyanakkor közösségi eseményeknek is teret ad a panelek tőszomszédságában meghúzódó változatos növényvilággal rendelkező kertben. A családi napon egyébként szavazni lehetett a legszebb parcellára, és akik leadták voksukat értékes ajándékot kaptak. 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László családi nap Kozma József Makkosház
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés