Hirdetés
Szegeden 2019. június 7. 10:45

Egy Csongrád megyei adat miatt nagyon fájhat Kubatov és Lázár feje

Sokan, sokféleképpen elemezték az EP-választás eredményeit Szegeden és Hódmezővásárhelyen. A Fidesz-KDNP minkét városban elsöprő sikerekről beszél, de mire elég ez a „siker”?
Hirdetés

A szegedi 60-40 százalékról már írtunk, mint ahogy arról is, hogy a 40 százalék körüli fideszes eredményt követően három „ősdélmagyarost” kirúgtak. Szerdán pedig a Fidesz-KDNP frakcióvezetője Hegedűs Zoltán döntött úgy, hogy szögre akasztja a stoplist Hódmezővásárhelyen.

De volna itt egy adat, ami sehogy sem illeszkedik az országos, szegedi és hódmezővásárhelyi sikerpropagandába, illetve meg is magyarázza a Csongrád megyei Fideszen belüli feszültséget:

19,84 százalék.

A választásra jogosult 131 ezer 450 szegedi és 35 ezer 880 hódmezővásárhelyi polgár közül itt 24 ezer 236-an, ott 8976-an, azaz

összesen 33 ezer 212-en gondolták úgy, hogy a Fideszre bízzák Magyarország jövőjét az uniós politikában. Ez így nincs 20 százalék a két megyei jogú várost vizsgálva.

Ez a legalább százmillió forintba kerülő szegedi Fidesz-kampányt, a Kubatov-féle kézi irányítást és a Lázár-féle megamenedzsmentet együttvéve még érdekesebb adat. Kiváltképp, ha hozzávesszük, hogy magasan a Fidesz/a kormány mozgósított a legjobban – és a legtöbb pénzből – az EP-választásokra.

A kérdés tehát az, hogy négy hónap alatt el tud-e mozdulni a 19,84 százalékról a Fidesz-KDNP a Szeged-Hódmezővásárhely tengelyen, mert az önkormányzati választásokon bizony más is elmegy szavazni, nemcsak Orbán Viktor hívei, ráadásul Hódmezővásárhelyen tavaly februárban kiderült: egy fideszes kamujelölt (a „függetlenként” induló Hernádi Gyula) nem elég.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: EP-választás Fidesz kampány KDNP Kubatov Gábor Lázár János mozgósítás önkormányzati választás szavazás támogatás