Szegeden 2019. június 6. 08:30

Jövő héten irtja a szúnyogokat a katasztrófavédelem Szegeden

Öt éve már nem a Szegedi Környezetgazdálkodás, hanem a Belügyminisztérium alá tartozó katasztrófavédelem irtja a szúnyogokat. Jövő héten fel is száll a repülőjük – ígérik.

A sok eső és a Tisza áradása miatt néhány nap alatt megszaporodtak a szúnyogok Szegeden. A hatékony kémiai gyérítésre azonban várni kell a jövő hétig, mert a katasztrófavédelem addigra időzítette a légi irtást.

Makrai László a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője a Szeged Televíziónak elmondta: az önkormányzati cég csak biológiai gyérítést és csípésszám-mérést végez.

A tetőzöttség több tízes óránkénti csípésszámot mutat a tápéi városrészben – mondta Makrai László. Hozzátette: Újszegeden és Petőfitelepen is egyre több a szúnyog.

Az elöntött területeken már nem tudnak biológiai irtást végezni, ezt a Környezetgazdálkodás jelezte a katasztrófavédelemnek. Csongrád megyében a múlt héten 350 hektáron végeztek kémiai légi biológiai irtást.

A szakemberek azt kérik, hogy senki ne tartson vizet a kertjében, ügyeljen arra is, hogy sehol ne álljon meg víz a telkén, mert egy hordónyi víz több tízezer szúnyog kikelését is segítheti.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradós anyagát!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: szúnyog katasztrófavédelem Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. szúnyogirtás