Hirdetés
Túl a városon 2019. június 5. 18:49

Majdnem százmilliárdot vettek ki cégeikből a nemzeti nagytőkés NER-lovagok

Orbán Viktor édesapjának cégéből 8,6 milliárdot, a Mészáros-cégbirodalomból 50 milliárd forint osztalékot vettek ki 2010 óta.

Hirdetés

A közép-európai országok egyértelműen a nyertesei annak az új világrendnek, amely a világgazdasági és világpolitikai változások nyomán kialakult - mondta Szijjártó Péter Ljubljanában a 12 kelet- és közép-európai uniós országot tömörítő Három Tenger Kezdeményezés államfői csúcstalálkozójának üzleti fórumán.

Ha hozzáolvassuk a HVG hetilap cikkét, amely szerint „pénzesőben fürdik a NER a tavalyi év után”, egészen érdekes következtetéseket is levonhatunk.

Azt írják, az Orbán és a Mészáros család, valamint a kormányközeli oligarchák a 2018-as céges beszámolók szerint tavaly 65,7 milliárd forintot vettek ki a legnagyobb cégeikből,

de ha az apróbbakat is hozzáadjuk, már a százmilliárd forintot közelíti az osztalék összege. Összehasonlításképpen: ugyanezek a vállalatok 2010-ben még csak 1,6 milliárd forintot fialtak.

A lap szerint 2010 óta a Mészáros család 50 milliárdot vett ki a nemzeti nagytőkés vállalkozásokból, a miniszterelnök apjának, Orbán Győzőnek cégéből pedig 8,4 milliáros osztalékot kaptak meg a tulajdonosok.

(fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Mészáros Lőrinc milliárdos NER Orbán Viktor osztalék