Túl a városon 2019. június 5. 15:51

Távozik a fideszes, aki Márki-Zay Péter és Lázár János miatt lett híres

Kiszáll a politikából Hegedűs Zoltán, a hódmezővásárhelyi Fidesz-KDNP frakció vezetője. Ezzel eldőlt, hogy a tavalyi időközi polgármester-választáson vereséget szenvedett politikus nem indul októberben.

Hirdetés
Hirdetés

Nyílt levelében Hegedűs a háborúskodás befejezését kéri, ezzel magyarázza visszavonulását is. Az elmúlt másfél évben még nem látta ennyire tisztán a helyzetet, élharcosa volt a hódmezővásárhelyiek döntése alapján megválasztott településvezető elleni folyamatos támadásoknak.

Hegedűs egyrészt arról lett országosan ismert, hogy a kampány arcaként vesztette el a polgármesteri székért folytatott küzdelmet az addig fideszes bástyának számító Hódmezővásárhelyen, másrészt a választások éjszakáján tartott sajtótájékoztatón Lázár János nyilatkozott helyette.

„Ilyen körülmények között már nem az a legfontosabb kérdés: ki kezdte, inkább az, hogy ki fejezi be a háborúskodást. Én most erre teszek kísérletet.”  – írja szerdai közleményében.

Hegedűs magát és a fideszes önkormányzati képviselőket is felelősnek látja abban, hogy Márki-Zay nem tudta folytatni az elhunyt Almási István polgármester munkáját.

Egészen pontosan azt írja: 

„Mint ismeretes, a választók többsége végül úgy döntött: a kihívómnak, Márki-Zay Péternek ad lehetőséget arra, hogy a néhai Almási polgármester úr által megkezdett munkát folytassa. Abban, hogy ez nem sikerült neki, minden helyi politikusnak felelőssége van. Nemcsak a megbízott polgármesternek és támogatóinak, hanem bizony nekünk, a képviselőtestület többségét adó fideszeseknek is. Ebből pedig mindnyájunknak le kell vonnunk a tanulságokat.”

Hódmezővásárhelyi fideszes és KDNP-s önkormányzati képviselők átvágás közben. Középen az egykori frakcióvezető, Hegedűs Zoltán. Mellette jobbra Havasi Katalin

Szegedhez hasonlóan Hódmezővásárhelyen sem lehet tudni, ki indul a nem kormánypárti polgármester ellen. Hegedűs lemondásából és a nyílt leveléből arra lehet következtetni, hogy egyre inkább Havasi Katalin, a Fidesz helyi elnöke lehet a befutó, akinek Hegedűs megágyazott a levelével, amiben azt írja: "A holnapi béke legfőbb akadályai azok, akik a mai viszály főszereplői" . Havasi Katalin ugyanis nem tagja a közgyűlésnek, igaz, hónapok óta intenzíven politizál.

(fotók: Hegedűs Zoltán hivatalos Facebook-oldala)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fidesz Hegedűs Zoltán Hódmezővásárhely KDNP lemondás Márki-Zay Péter