Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. június 5. 11:52

Kiemelt sportrendezvényeket támogat az önkormányzat

Két önkormányzati szakbizottság ülésezett szerda reggel. A pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottság bérlakások pályáztatásáról, a foglalkoztatási, szociális és sportbizottság pedig sport és szabadidős rendezvényekhez nyújtott önkormányzati támogatásokról döntött. 

Hirdetés

Újabb kilenc helyreállításra szoruló, üresen álló belvárosi bérlakás bérleti jogát pályáztatja meg az IKV Zrt a pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottság döntése értelmében. Térítési díj megfizetésével, költségelvű bérbeadásról van szó, ugyanis ezúttal zömében nagy alapterületű, felújításra szoruló ingatlanok bérleti jogát pályáztatja meg az ingatlankezelő. Két-két lakás található a Zrínyi utcában és a Tisza Lajos körúton, a többi a Bartók téren, a Vár utcában, a Somogyi utcában, a Mikszáth Kálmán utcában, valamint a Horváth Mihály utcában van.   

A foglalkoztatási, szociális és sportbizottság a szabadidős sportok rendezvényeire kiírt pályázatról hozott döntést. Erre a célra ötmillió forintot biztosít a költségvetés, amit több részletben osztanak fel a pályázó egyesületek és szervezetek között. Ezúttal 700 ezer forint sorsáról döntöttek, melyeket kisebb szabadidős és sportesemények megrendezéséhez használhatnak fel az egyesületek.

A kiemelt sportrendezvények támogatására ebben az évben 10 millió forint áll rendelkezésre. Mivel komoly sporteseményeknek ad helyt Szeged az idén is, jelentős összegre pályáztak az egyesületek. Például alapításának100 évfordulóját ünnepli a Szegedi Vasutas Sportegyesület, az ehhez kapcsolódó rendezvényeket a város egymillió forinttal támogatja. Az évforduló alkalmából többek között könyv jelenik meg a nagy múltú egyesület történetéről.

Jelentős összeggel járul hozzá a város a Szegedi Vízisport Egyesület rendezvényéhez is, melyen a 60 éves vízitelepről emlékeznek meg. Emléknapot és kiállítást rendeznek ebből az alkalomból, de lesz egy ifjúsági kajak-kenu verseny is az évfordulóhoz kapcsolódóan. A teljes keretből ezúttal valamivel több mint 7 és félmillió forintot osztott el a bizottság. A megmaradt támogatási összegről később döntenek, ugyanis év közben újabb támogatási igények érkezhetnek be különböző sportversenyek megrendezésére.  

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bizottsági ülés Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés