Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Bojtocskában, díszcsalánban, kokárdavirágban és tollborzfűben is gyönyörködhetünk majd a szegedi tereken
Szegeden 2019. június 4. 13:54

Bojtocskában, díszcsalánban, kokárdavirágban és tollborzfűben is gyönyörködhetünk majd a szegedi tereken

Képriport
65 ezer egynyári virág díszíti hamarosan a várost. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai folyamatosan dolgoznak, hogy minél hamarabb gyönyörködhessünk a színpompás virágokban.

Hirdetés

Jelenleg a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. 20 munkatársa dolgozik az egynyári virágok kiültetésén. Tarján, Kiskundorozsma, az Aradi vértanúk tere, a Hősök kapuja, a Rákóczi tér és a Szent István tér beültetése már elkészült, jelenleg Széchenyi téren tevékenykednek – mondta el Makrai László, a cég igazgatója

Ebben az évben az egynyári virágokból összesen 65 ezer darabot ültetnek ki, ebből 39 ezer darab a Széchenyi térre kerül.

Nagyon sokféle fajta virág – többek között rózsás meténg, bojtocska, begónia, díszcsalán, kokárdavirág, nebáncsvirág, hajnalka, pelyvavirág, tollborzfű, kúpvirág, zsálya, rézvirág, bársonyvirág és verbéna – kerül az ágyásokba – tette hozzá Makrai László. Idén három új fajt is kipróbálnak, például a vaníliavirágot.

Az igazgató elmondta, a mostani virágültetés költsége nettó 5,3 millió forint. A társaság ebben az évben összesen közel 100 millió forintot virágosításra.

Makrai László azt is kiemelte, szerencsére a szegediek vigyáznak a virágokra, a lopási kár elenyésző. Azonban egy-egy nagyobb rendezvény idején az emberek nem nagyon figyelnek, hová is lépnek, így sok virágot kitaposnak. Ezért is időzítették a Széchenyi téren a mostani virágültetést a borfesztivál utánra.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Makrai László Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. virág ültetés virágosítás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés