Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. június 4. 12:43 Forrás: Világgazdaság

Megint a mi pénzünkre pályázik a kormány

Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke egy interjúban dobta be az új ötletet, amely szerint a következő években béremelés esetén a plusz pénzt nem kapja meg a munkavállaló, hanem azt a dolgozó megtakarítási számlájára utalják.

Hirdetés

Domonkos László a Világgazdaságnak adott interjút és ebben beszélt arról, hogy a kormányzatnak lépéseket kell tennie a lakossági megtakarítások ösztönzésére. Véleménye szerint ennek egyik eszköze lehetne, hogy a következő évek bértárgyalásainál nagyobb bérnövekedésre csak akkor kerülhessen sor, ha a munkabér-átutalás pillanatában a foglalkoztatók egy bizonyos összeget nem közvetlenül a dolgozóknak fizetnek, hanem azt annak megtakarítási számlájára utalják.

A közgazdászok egyetértenek abban, hogy a váratlan helyzetre való felkészüléshez a háztartásoknak legalább háromhavi bevételüknek megfelelő összegű megtakarítással kell rendelkezniük. – tette hozzá az elnök, aki szerint ezzel fel lehet készíteni a társadalmat arra, hogy ha tényleg jön egy lassulás, és ennek keretében Magyarország nagyobbat zökkenne, a családok is képesek legyenek alkalmazkodni.

Ilyen, a megtakarítást ösztönző rendszer már létezett Magyarországon, az volt a magánnyugdíjpénztár.

Azonban ennek több milliárdos vagyonát a kormány, egy döntéssel einstandolta. Arra pedig nincs biztosíték, hogy a dolgozók megtakarítási számláján összegyűlt összegre a kormány, hasonló módon nem teszi rá a kezét.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fizetés Domonkos László megtakarítás pénz
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés