Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. június 4. 10:06 Forrás: 444.hu

Az első osztályú csapatoknál csak a bérekre 35 milliárd forintot költöttek két év alatt

Nagyon fut a szekér a magyar NB I-es csapatoknál, így jut pénz mindenre, elsősorban a focisták bérére. Két év alatt a 14 csapat több mint 35 milliárd forintot költött a fizetésekre. Ebből a pénzből az összes magyar kórház adósságát rendezni lehetne, ami áprilisban 29 milliárd forint volt.

Hirdetés

A 444.hu tekintette át a magyar fociklubok anyagi helyzetét. Kiderült, nem a szakmai munka számít és az eredmények, hanem milyen támogató áll a csapat mellett, mögött. Ez befolyásolja azt, mennyi szponzor jelenik meg az együttesnél, lásd. Puskás Akadémia. Ott az eredmény nulla, de a bevétel az egekben.

A hazai klubok számára egy évben kétszer jön el az igazság pillanata. Az egyik, amikor megmérettetik magukat a nemzetközi kupákban. A másik, amikor beszámolnak gazdálkodásukról. Ezt május 31-ig kell megtenniük. Ekkor kiderül, mire is használják fel bevételeiket – amelyek Magyarországon legnagyobb részben közpénz – a csapatokat működtető cégek.

Az NBI-es csapatok két év alatt 35,5 milliárd forintot költöttek bérekre.

Ebben nemcsak a játékosok vannak benne, hanem a klubok összes alkalmazottja, de a nagyobb részt a játékosok fizetése adja ki. Ha az Európa-ligából nagy pénzeket kaszáló Vidi nem lett volna, a csapatok 2,5 milliárd forintos veszteséget hoztak volna össze.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fizetés foci labdarúgás NB I
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés