Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. június 3. 19:53

Péntek reggelre elérheti a 6 métert a Tisza Szegednél

Képriport
Napi hét centimétert emelkedhet a Tisza vízszintje, az előrejelzés szerint pénteken reggel 7 órakor érheti el a 600 centimétert.

Hirdetés

A Maros vízgyűjtőjén sok eső esett, ezért nem apad a Tisza. Vasárnap 553 centit mértek, a folyó vízszintje néhány óra alatt 20 centit emelkedett.

Kozák Péter az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vezetője elmondta: árvízi védekezésre nem lesz szükség, az elsőfokú készültséget 650 centiméteres vízszintnél léptetnék életbe, de a Huszár Mátyás rakpart biztosan zárva marad a héten.

Hétfőn 19 órakor 573 centiméteres vízállást mutatott a Belügyminisztérium vízügyi honlapja. Szombaton 13 órára jósolják a tetőzést 606 centivel.

Szegeden több helyen is szivattyúznak az úszóházaknál, de komolyabb árvízre nem kell számítani. Több helyen nagy mennyiségű uszadék gyűlt össze, ezek között nem csak fa és egyéb növények vannak, jócskán akad műanyag szemét és fémdoboz is.

Védekeznek viszont a belvíz ellen, összesen kilenc helyen szivattyúznak: eddig 200 ezer köbméternyi vizet emeltek ki a csatornákból.

(fotók: Iványi Aurél)

Nézze meg a Szeged Televízió híradós anyagát!


* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: árvíz Ativizig belvíz Huszár Mátyás rakpart Tisza vízállás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés