Hirdetés
Szegeden 2019. június 3. 19:02

Függetlennek látszó polgármesterjelöltet indít a Fidesz Szegeden

Keresik már egy ideje, de csak nem találják azt, aki hivatalosan fölvállalná az ország legcikibb városi pártszervezetét, a szegedi Fideszt. Így nem marad más, mint beállni egy független mögé.
Hirdetés

Legalább annyiszor határozták már el a szegedi Fidesznél, hogy most aztán már tényleg megnevezik a polgármester-jelöltjüket a 2019-es önkormányzati választásra, ahányszor elkezdtek megújulni. A reformok véghezvitelével pont úgy megbuktak, mint a jelöltkereséssel. Legutóbb a Szegedre vezényelt Fidesz alelnök, Kubatov Gábor mondta azt, hogy az EP-választások után megnevezik a nyáron a jelöltjüket. Ezelőtt a kijelentés előtt lassan már megszámolni sem lehet azokat az időpontokat, amikor be akarták jelenteni a polgármesterjelöltjüket. Ezt most valószínűleg még nehezebben teszik majd meg, hiszen Szegeden szerepelt a leggyengébben a Fidesz az EP-választáson az országban, ez az ország egyetlen örökké problémás városi szervezete, amelynél sokkal nagyobb kézi vezérlésre van szükség, mint bárhol máshol az országban – nem véletlenek a szombati örökös Kubatov-kirándulások. Kellene hát egy jelölt, de nincs. Csakhogy nem tudják már azt mondani, türelem, majd ősszel megnevezzük, kit indítanának. Kifutottak az időből, az utolsó mentőövben kapaszkodnak hát.

Nem, nem Szabó Bálint a mentőöv.

Hanem Nemesi Pál.

Nemesi Pál, akiről amint kiderült, hogy a Fidesz jelöltje, egyből megfutamodott, egy kiskaput nyitva hagyva. Arról beszélt ugyanis lebukása után, hogy többen is kapacitálták már ismerősei közül, induljon el, és lehet, hogy függetlenként ezt meg is teszi.

Csakhogy Nemesi Pál körülbelül addig lesz független polgármesterjelölt, ameddig kimondja majd első ezzel kapcsolatos hivatalos sajtótájékoztatóján, hogy „független polgármesterjelöltként indulok a választáson Szegeden”. Ebben a pillanatban veszti majd el független jellegét.

Ebben a pillanatban ugyanis megjelenik mögötte a Fidesz, hogy támogatásáról biztosítsa. Hogy ezt Nemesi akarja-e valójában vagy sem, senki nem érdekel. A NER-t a legkevésbé. Onnantól ő fideszes polgármesterjelöltje lesz Szegednek, bármennyire is függetlenként akar majd indulni. Nem lesz esélye, még a látszatra sem.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fidesz Kubatov Gábor Nemesi Pál polgármesterjelölt