Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Sorba álltak a szegedi szimfonikusok bérleteiért: Bónusz hangverseny is lesz a dómban
Művház 2019. június 3. 15:47

Sorba álltak a szegedi szimfonikusok bérleteiért: Bónusz hangverseny is lesz a dómban

Képriport
Meghirdette a jövő évad műsorát a Szegedi Szimfonikus Zenekar. A koncertjeikre szóló bérletekre már reggel nagy volt az érdeklődés: a nyitás előtt többen állva vagy székeken ülve várták, hogy kitáruljon a Filharmónia Klauzál téri irodájának ajtaja.

Hirdetés

– A szimfonikusok és a zenekedvelők életében két fontos évforduló is lesz az idén. Egyrészt éppen száz éve, 1919-ben lépett fel először az egy évvel korábban alakult Szegedi Filharmonikus Egyesület zenekara, másrészt ötven évvel ezelőtt, 1969-ben lett önálló városi intézmény a Szegedi Szimfonikus Zenekar. Az évfordulókra emlékeznek a két neves szegedi karmesterről – Fricsay Ferencről és Vaszy Viktorról – elnevezett bérletekkel is – mondta el Gyüdi Sándor, a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgatója a bérletezés megkezdése előtt.

A hagyományokhoz híven a 2019/2020-as évad esti sorozataira váltott hangversenybérletei is hét koncertre lesznek érvényesek.

A tetszés szerint választott Vaszy-, vagy Fricsay-bérlet 6 zenekari koncertjéhez kapcsolódik a dómba meghirdetett Bónusz hangverseny.

Most is meghirdették a Délelőtti hangversenyek és a Csokimatiné elnevezésű bérleteket, míg az egyik a nagyszínházban, addig az utóbbi továbbra is a kisszínházban kínál koncerteket.

Az első bérletvásárlókat Gyüdi Sándor, a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgatója fogadta. (fotó: Szabó luca)

Az együttes művészeti vezetője, az osztrák Günter Neuhold az új évadban kétszer két bérletes hangversenyt is dirigál majd, de Gyüdi Sándor, Pál Tamás, Kovács László, Hamar Zsolt és Horváth József is vezényli majd a szimfonikusokat.

A Bónuszkoncerten, amelynek 2020. április 4-én és 5-én a dóm ad otthont, Gyüdi Sándor G. F. Händel János-passióját fogja vezényelni.

Száz Krisztina, a Filharmónia szegedi irodájának vezetője azt is elmondta, hogy a bérlettulajdonosok mától szeptember 2-ig hosszabíthatják meg az új évadra szóló helyeiket. Június 28-ig még a jelenlegi árakon válthatók meg a bérletek, amelyek mellé – a készlet erejéig – jegyeket osztanak ki az augusztus 14-i Dóm téri Ajándékkoncertre.
A bérletek ára a későbbiekben is csak szerény mértékben, kevesebb, mint tíz százalékkal emelkedik, a legolcsóbb helyekre azonban jövő évadra is változatlan árakon lehet bérletet és jegyet váltani.

Sipos Sándoréknak huszonöt éve van koncertbérletük

– Huszonöt éve van koncertbérletünk a feleségemmel, most a vasárnap délelőtti gyermekhangversenyre váltok belépőket. Már nyugdíjasok vagyunk, és nem szeretnénk este későn, a sötétben hazamenni egy-egy koncert után – mondta az első bérletvásárló, Sipos Sándor.

rag

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradós beszámolóját!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bérlet Filharmónia Magyarország Gyüdi Sándor Szegedi Szimfonikus Zenekar
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés