Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2019. június 3. 08:49 Forrás: MTI

Nagy László: Óriási lehetőséget szalasztottunk el

Nagyon csalódott a Veszprém csapatkapitánya, miután csapata vasárnap 27-24-re kikapott az észak-macedón Vardar Szkopjétól a Bajnokok Ligája kölni döntőjében.

Hirdetés

„Óriási csalódottság van bennem. Az első félidő borzalmas volt, a kapusainknak nem tudtunk segíteni, utána pedig nem tudtunk kijönni belőle. Pedig az ellenfelünk semmi mást nem csinált, csak azt, amire számítottunk, nagy meglepetés nem ért bennünket” – nyilatkozta a jobbátlövő.

Hozzátette, óriási lehetőséget szalasztottak el, pedig egyben volt a csapat, és nagyon szerették volna a BL-címet, de a gyenge első félidő megpecsételte a sorsukat.

Nagy László válla szombaton, a lengyel Vive Kielce elleni győztes elődöntőben megsérült, ezért a megszokottnál jóval kevesebbet tudott játszani a fináléban, és támadásban, valamint védekezésben is nagyon hiányzott a csapatból.

„Ilyenkor nem számít a fájdalom, örülök, hogy sikerült játszanom, de keserű szájízzel hagytam el a pályát” – mondta a Barcelona színeiben kétszeres BL-győztes kézilabdázó, aki pályafutása utolsó mérkőzését játszotta.

„Új ciklus előtt állunk, de nagyon bízom benne, hogy David Davis marad a vezetőedző, mert október óta emberfeletti teljesítményt nyújtott a csapat és ő is. Meggyőződésem, hogy ugyanezen az úton kell továbbhaladnunk” – hangsúlyozta Nagy László, aki a klub sportigazgatójaként folytatja karrierjét.

Szombaton a kapus Sterbik Árpád bokája is megsérült, ennek ellenére a döntő második félidejében ő védte a veszprémi kaput.

„Törésem nincs, de fáj minden porcikám, reggel még sétálni sem tudtam rendesen, de megpróbáltam mindent megtenni, hogy pályán legyek” – mondta.

A vajdasági születésű játékos szerint nem kezdték jól a meccset, könnyű gólokat kaptak az elején beállóból és hat méterről is. A védelem nem működött megfelelően, Mikler Roland tűz alatt volt, és csak egy-két labdát tudott fogni, mert nagyon nehéz dolga volt, támadásban pedig többször is eladta a labdát a Veszprém.

„Sajnálom, mert több van a csapatban, illetve a visszavonuló Momir Ilic és Nagy László miatt is nagyon sajnálom. Egyes játékosok szerintem fel sem fogják, hogy talán soha többé nem jutnak el ide, a négyes döntőbe, és minden alkalmat ki kell használni. Egy döntőben úgy kell játszani, mintha pályafutásod utolsó mérkőzése lenne” – szögezte le.

Az irányító Lékai Máté úgy fogalmazott: a védekezésük nem volt olyan, amilyennek lennie kellett volna, ezért a kapusteljesítmény sem tudott olyan lenni.

„Támadásban elhamarkodottan lőttünk, nem úgy dolgoztunk, ahogyan eddig. A második félidőben feljöttünk, de végig rohantunk az eredmény után. A Vardar minden alkalommal hosszan támadott, és mindig gólt szerzett, vagy kiállítást harcolt ki” – magyarázta.

Hozzátette, próbáltak rohanni, de ellenfelük lassította a játékot, mert számára ez volt kedvező.

„Vége a szezonnak, de jövőre megint nekifutunk, talán egyszer meg tudjuk nyerni a BL-t. Most azonban nem ez jár a fejemben, mert magam alatt vagyok” – fogalmazott Lékai.

A Veszprém 2002, 2015 és 2016 után negyedszer jutott a BL döntőjébe, és negyedszer is ezüstérmet szerzett.

„Nem csalódott vagyok, hanem szomorú. Az első félidőben nem játszottunk jól. Gratulálok a Vardarnak, az egész mérkőzésen magabiztosan vezetett” – nyilatkozta David Davis, a magyar csapat spanyol vezetőedzője.

Kollégája és honfitársa, a Vardart irányító Roberto García Parrondo úgy fogalmazott, remek döntőt játszottak a Veszprémmel, összességében pedig kiváló torna volt a kölni négyes döntő.

„Nagyon örülünk a győzelemnek, amelyet megérdemeltnek tartok. Nagyon nehéz meccs volt, mert ellenfelünk kiváló játékosokból áll és remek csapatot alkot. Tudtuk, hogy nagyon jól kell játszanunk, ha nyerni akarunk” – mondta magyarul a Szeged és a Budakalász korábbi játékosa, aki férfi kézilabdában Talant Dujshebaev után másodikként nyert BL-t játékosként és vezetőedzőként is.

(Borítókép: Nagy László a Telekom Veszprém és a Vive Kielce mérkőzésén a Bajnokok Ligája elődöntőjében Kölnben június 1-jén. Fotó: Sascha Steinbach/MTI/EPA)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bajnokok Ligája döntő férfi kézilabda kézilabda Nagy László Telekom Veszprém Vardar Szkopje
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés