Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Speciális textileszközökkel segíti a szegedi gyermekklinikát a Korábban Érkeztem Alapítvány
Szegeden 2019. május 31. 16:01

Speciális textileszközökkel segíti a szegedi gyermekklinikát a Korábban Érkeztem Alapítvány

Négymillió forint értékben egyedi plédekkel, speciális babafészkekkel, valamint inkubátortakarókkal segíti a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikát a Richter Gedeon Nyrt. támogatásával a Korábban Érkeztem Alapítvány.

Hirdetés

Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja az adományok átadásán elmondta: a térség demográfiai helyzetének javítása érdekében intézményük elkészítette a dél-alföldi régió demográfiai programját, amelybe jól illeszthető a Korábban Érkeztem Alapítvánnyal folytatott együttműködés a koraszülöttek minél magasabb szintű ellátása, gondozása érdekében. Közölte:

a közeljövőben a koraszülött-ellátás új helyre költözik, és a női klinikán is komoly fejlesztések valósulnak majd meg. 

Bereczki Csaba, a gyermekgyógyászati klinika igazgatója azt hangsúlyozta: az elmúlt tíz évben a koraszülött-ellátás orvosilag nagyon sokat változott, az új műszerek beszerzése és a gyógyítás mellett ma már egyre több idő jut például a szülők bevonására a gondozásba. 

Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. elnöke elmondta: az alapítvány munkáját öt évvel ezelőtt kezdték el támogatni, mert vállalatuk kötelességének érzi a gyermeket vállaló nők és a koraszülöttek gondozási körülményeinek javítását. Kiemelte, cégük csak olyan alapítványokat támogat, amelyek tevékenysége teljesen átlátható. 

Magyarországon minden tizedik gyermek koraszülöttként érkezik a világra.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: adomány Korábban Érkeztem Alapítvány Szegedi Tudományegyetem
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés