Hirdetés
Hirdetés
Kék hírek 2019. május 30. 22:53 Forrás: MTI

Dunai hajóbaleset: őrizetben a szállodahajó kapitánya

A BRFK nyomozói halálos tömegszerencsétlenséget okozó vízi közlekedés veszélyeztetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki a Hableánnyal ütköző szállodahajó ukrán állampolgárságú kapitányát – közölte a rendőrség csütörtök este.

Hirdetés

A rendőrség közleménye szerint a szerda esti hajóbaleset körülményeinek tisztázása érdekében a BRFK igazságügyi hajózási nautikai szakértő bevonásával nyomozást rendelt el. A nyomozók szemlét tartottak, tárgyi bizonyítási eszközöket foglaltak le. A nyomozás során beszerzett bizonyítékok alapján felmerült a személyre szóló megalapozott gyanú, ezért a szállodahajó ukrán állampolgárságú kapitányát a nyomozók halálos tömegszerencsétlenséget okozó vízi közlekedés veszélyeztetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A 64 éves odesszai férfit a kihallgatását követően őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.

Szerda este Budapesten, a Margit híd magasságában a Dunán 21 óra 5 perckor egy személyhajó és egy nagyméretű szállodahajó ütközött, majd a Hableány nevű személyhajó drámai gyorsasággal elsüllyedt. A hajón Dél-koreai turisták utaztak, akik esti sétahajózáson vettek részt idegenvezetőikkel. A hajón a hatóságok rendelkezésére álló utaslista szerint összesen 35-en voltak: a kétfős magyar személyzet, valamint 33 dél-koreai állampolgár. A balesetet követően a mentésben résztvevők hét embert mentettek ki a vízből, és további hét ember holttestét találták meg, valamennyien a Koreai Köztársaság állampolgárai.

(Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A kutatásban közreműködők a 9-11 kilométer/óra sebességgel áramló vízben és a Duna teljes Lánchíd alatti magyar partszakaszain továbbra is mindent megtesznek az eltűntként kezelt 21 személy felkutatása érdekében – írta közleményében a BRFK.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: baleset Budapest búvár búvárkodás Duna hajó hajózás mentés hajóbaleset
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés