Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. május 30. 20:10

Parkolóügy: újabb kokit kapott a szegedi Fidesz

A Gyulai Törvényszék október 31-ére, az önkormányzati választások utánra napolta el a pert.

Hirdetés

„A bíróság Kempfné Agod Éva vezette tanácsa a csütörtöki tárgyaláson – azt követően, hogy rendkívüli részletesen kikérdezte a vádlottakat személyes körülményeikről – október 31-ére napolta el a per folytatását. A tanácsvezető bíró döntését azzal indokolta: át kell tekinteniük a fellebbezéseket, hogy azok alapján döntsenek az esetleges szükséges bizonyításokról” – olvasható a Magyar Távirati Iroda jelentésében. A Magyar Narancs megjegyzi, „ez egyben azt is jelenti, hogy a hat vádlott – köztük többen a Fidesz által Szegeden levadászni szánt Botka László polgármester volt és jelenlegi munkatársai – addig is büntetőeljárás hatálya alatt állnak.”

Csakhogy a fönti megállapításnál talán fontosabb, hogy ennek a koncepciós pernek az első fokú tárgyalásán egy szakértő kijelentette, hogy az ügyben nem történt károkozás, ezt és azt hangsúlyozzák a vádlottak és védőik, hogy sok más városban hasonló rendszer volt és van érvényben.

„Ezért a csütörtöki tárgyalási napon a szegedi mellett benyújtották a bíróságnak a szekszárdi, a székesfehérvári és a veszprémi parkolási rendeleteket” – írja a Magyar Narancs. A lap megírta azt is, „eljött az ügyben feljelentést tevő Szabó Bálint, aki az őszi önkormányzati választáson független polgármesterjelölt lesz. Ő a Narancs.hu kérdésére határozottan azt mondta, még aznap megszületik a jogerős ítélet.”

Legközelebb október 31-én lesz tárgyalás az ügyben, mert „a fellebbezésekben szereplő tartalmi elemeket újból megvizsgálja a bírói tanács abból a szempontból, hogy az ténylegesen jelent vagy sem új bizonyítási indítványt a védelem részéről.”

Október 31. bőven az önkormányzati választások után lesz. Addigra végleg, hatalmasat bukhat a Fidesz Szegeden (is). És akkor talán az is kiderül, tényleg igaza van a szakértőnek, amikor azt mondta, nem történt károkozás.

És igaza lesz Botka László polgármesternek is, amikor azt nyilatkozta, hogy ez egy koncepciós per, egy aljas ügy.

gszl

Nyitóképünket a Magyar Narancs munkatársa, Bod Tamás készítette Gyulán, a tárgyaláson.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bíróság Gyula parkolóbérlet per Gyulai Törvényszék
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés