Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. május 30. 11:55

Átadták a Szeged–Sándorfalva–Ópusztaszer kerékpárút szegedi szakaszát

Képriport
A csúszó tramtrain-beruházás miatt van még egy kis hiátus a vasúti töltésnél, de onnan Szeged közigazgatási határáig már biztonságosan lehet tekerni Sándorfalva felé.

Hirdetés

Szegeden a legmagasabb a kerékpárral közlekedő aránya a százezer főnél népesebb városok között – és ez az arány még tovább javulhat, hiszen több mint tíz kilométerrel bővül a kerékpárút-hálózat. Átadta ugyanis Nagy Sándor, Szeged alpolgármestere és Gajdosné Pataki Zsuzsanna, Sándorfalva polgármestere a 4519-es út mentén futó kerékpárút Szeged közigazgatási határáig megépült szakaszát.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Iványi Aurél galériáját!

A Fehér-tói csatornáig tartó kerékpárút még nem teljes, de már használható: keresztezi ugyanis a 135-ös számú Szeged–Békéscsaba vasútvonal, ahol a tramtraint építik. Mivel csúszik ez a beruházás, így a vasúti átjárónál még nem készült el az átkötés, azaz a kerékpárosoknak egy ideig még a Hosszútöltés utcánál ki kell hajtaniuk a közútra és csak a Fritz tanyánál tudnak rámenni a kerékpárútra, miután átmentek a vasúti töltésen. Onnan azonban egészen a csatornáig már biztonságban tekerhetnek, igaz az M43-as autópálya felüljárójánál át kell menni a másik oldalra, majd vissza, de a kereszteződés kellően biztosítva van, a fékezőcsíkok, sebességkorlátozó táblák eddig „szépen teszik a dolgukat”.

De vissza az átadóhoz.

Nagy Sándor Szeged városfejlesztési alpolgármestere arról beszélt az a kerékpárút 655 millió forintos támogatást kapott az Európai Uniótól, a beruházás teljes költsége 881 millió forint, ennyiből készült el a 2,5 méter széles, 6235 méter hosszú kerékpárút. Fontosnak tartotta megjegyezni, minél több, jobb, kerékpárút van Szegeden, minél hosszabb a hálózat, annál többen ülhetnek át az autójukból kerékpárra: – Ez a városnak is jó, hiszen csökken a forgalom, kevesebb lesz a forgalmi dugó.

Gajdosné Pataki Zsuzsanna, Sándorfalva polgármestere arról beszélt, a kerékpárút építése már folytatódik, az Ópusztaszerig tartó, Dócra is eljutó szakasznak a napokban volt a munkaterület átadása és az alapkő ünnepélyes letétele. Ez a három település a megyei önkormányzattal közösen konzorciumban pályázott az őket érintő szakasz megépítésére. Ők később nyerték el a szükséges támogatást, ezért tart még csak az elején a beruházás.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: átadás Gajdosné Pataki Zsuzsanna kerékpárút kerékpárút-építés Nagy Sándor Sándorfalva
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés