Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. május 30. 09:29

Okosan parkolhatunk rövidesen Szegeden is

Az úgynevezett okos parkolás bevezetéséről, egy parkoló felújításáról, valamint a Búvár-tó mellett lévő játszótér rekonstrukciójáról döntött csütörtök délelőtti ülésén a városi közgyűlés városüzemeltetési, fejlesztési és környezetvédelmi bizottsága.

Hirdetés

Az út- és járdarekonstrukciós keretből parkolót és járdát újítanak fel a Szivárvány utca 65. számú ház előtt. Erre azért van szükség, mert itt található a Csongrád Megyei Mozgáskorlátozottak Egyesületének székháza, és nagyon megnehezíti a közlekedést a járda és parkoló leromlott állapota. A rendelkezésre álló 3 millió forintból teljesen megújul a járdaszakasz, és új burkolatot kap az autóparkoló is. Itt három, a szabványoknak megfelelő, mozgáskorlátozottak számára fenntartott parkolóhelyet is kialakítanak.

Egy más városokban már bevált, úgynevezett okos parkolási rendszer kialakítására is sor kerül rövidesen Szegeden. Ennek lényege, hogy egy okostelefonos applikáció segítségével az autós nyomon követheti, hogy hol vannak a városban olyan üres parkolóhelyek, melyek intézményekhez tartoznak, ám ellenszolgáltatás fejében ő is igénybe veheti ezeket. Több megyei jogú városban használják már ezt az alkalmazást. Szegeden egyelőre a Szent-Györgyi Albert Agóra és a Mars téri piac szabad parkoló-kapacitását igyekeznek bevonni a rendszerbe. A műszaki háttér kifejlesztése október végére várható.

Felújítják a Búvár-tó partján lévő játszóteret, illetve kicserélik az itt található elhasználódott fitnesz eszközöket. A beruházást a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. végzi közel hárommillió forintból. A felújítás várhatóan augusztus végéig tart.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járdafelújítás parkolás Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés