Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. május 29. 11:49

Újabb önkormányzati bérlakásokra lehet pályázni

Főként bérlakások bérbeadásával és felújításával kapcsolatos előterjesztéseket fogadott el szerda reggeli ülésén a városi közgyűlés Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottsága.

Hirdetés

A bizottsági tagok arról döntöttek, hogy tizenegy üres, helyreállításra szoruló lakást költségelven, vagyis térítési díj megfizetésével ad bérbe az önkormányzat.

A lakások mindegyike a belvárosban található, kettő a Klauzál téren, három a Stefánián, és a Széchenyi téren, a Takaréktár, Kölcsey, Nagy Jenő, Attila utcákban, valamint a Tisza Lajos körúton is pályázható egy-egy bérlakás.

A Szegedi Nemzeti Színház kezelésében lévő öt darab önkormányzati bérlakás felújítása kezdődhet meg rövidesen. Mindegyik a Székely sor 21. szám alatt lévő önkormányzati tulajdonú épületben található. A felújítás költsége bruttó 16 és félmillió forint lesz. A felújítást az IKV Zrt. saját kivitelező részlegével végzi el.

600 bérlakás újult meg 2 milliárd forintból

A szegedi önkormányzat az elmúlt három évben összesen hatszáz szociális bérlakást újítottak fel mindenféle állami támogatás nélkül. Az önkormányzat több mint kétmilliárd forintot költött a lakások teljes felújítására, hogy olyan szegedi családokat juttassanak komfortos bérlakásokhoz, akik saját erejükből nem tudtak volna otthont teremteni.
 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bérlakás Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság Szegedi Nemzeti Színház szegedi önkormányzat
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés