Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. május 29. 11:32

Napokon belül használhatjuk a Kolozsvári teret

Képriport
A hónap végére befejezi a Kolozsvári tér felújításának első ütemét a kivitelező. A vízhálózat és a csapadékvíz-elvezetés tavaly elkészült, januárban a focipálya újult meg, tavaszra sokkal nagyobb lett a zöldfelület is. A tér önkormányzati forrásból készül, valódi városrészi központként szolgálja majd a móravárosiakat.

Hirdetés

Rá sem lehet ismerni a szegedi Kolozsvári térre. A korábbi aszfalttenger és drótkerítés helyett füves, fás, bokros teret, térköves burkolatot, felújított sportpályát, kibővített játszóteret kapnak a móravárosiak és a szomszédos Waldorf-iskola diákjai.

A területen felújították a közműveket, elkészült az új csapadékelvezető rendszer és vízvezeték-hálózat épült, új közkifolyóval. A tágas, kizöldült területekre 505 cserjét, 329 évelőnövényt és 18 fát ültettek el. A kivitelező HÉB Kft. a napokban végez a térkövezéssel, péntekre a padokat is kihelyezik.

„A kezdeteknél jár a 176 milliós fejlesztés, pedig már az átadásnál kellene tartani a Kolozsvári téren.” – írja a Délmagyarország. A lap sokadszorra nem mond igazat, a fejlesztés nagyon nem a kezdeteknél jár. Olyannyira, hogy bár az esős időjárás valóban nem kedvezett a munkálatoknak, május 31-én készre jelenti az első fázist a kivitelező.

Botka László polgármester májusra teljesen új területet ígért a móravárosiaknak a Kolozsvári téren. Május van, a lakók és a gyerekek néhány napon belül ismét használhatják a városrésznek oly fontos teret.

A munkálatok részeként áthelyezik és tíz új játékkal bővítik a játszóteret, a szabadtéri kondiparkot a sportpálya mellé telepítik – mondta a terepen Erdődi Károly. A kivitelező HÉB Kft. műszaki vezetője cáfolta a hatalmas csúszásról szóló híreszteléseket is.

„Semmi nem igaz a csúszásról szóló hírekből. A szerződés szerint június elejére kellene elkészülnünk, mi május 31-ével készre jelentjük a munkát, a műszaki átadás-átvétel megkezdődhet a jövő héten.”

– közölte Erdődi Károly.

A Kolozsvári tér felújításának összesen öt fázisa van, tér kisebbik része egy másik pályázatból újulhat meg, hátra van még a kerékpáros tanpálya és a parkolók kialakítása, de ez a sétálni, sportolni és játszani vágyókat már nem fogja zavarni.

A munkaterület szeptemberi átadásán Botka László elmondta: a város több pontján zajló, elsősorban uniós forrásból megvalósított városrehabilitációs programok – Odessza, Tarján, Liget, Stefánia felújítása – mellett az a cél, hogy minden városrészben megújuljon egy-egy rész. A város ez évi költségvetésében 650 millió forintot különített el erre a célra. Ebből a pénzből újították fel a Klapka teret, Kiskundorozsmán, az új rendelő mellett parkot alakítanak ki, és az újszegedi Víztorony tér is megújul.

(Fotók: Iványi Aurél)

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradós anyagát!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fejlesztés felújítás Kolozsvári tér Móraváros
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés