Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. május 28. 15:20

Három kulcsember távozott a Délmagyartól

Formálisan közös megegyezésnek álcázott kirúgások történtek hétfőn a Délmagyarországnál, ahol három kulcsembernek mondtak fel – írta az Átlátszó.

Hirdetés

Az Átlátszó információi szerint egy lapszerkesztő, a belpolitikai rovat vezetője és egy főmunkatárs távozott a hétfői döntés szerint a Délmagyarországtól. A 2017-ben a NER kezébe került és mára kormánypárti szócsővé züllesztett Délmagyarország főszerkesztője, Pósa Árpád – az Átlátszó információja szerint – hétfőn egymás után hívta be a szerkesztőség munkatársait elbeszélgetésre. A lap információi szerint ekkor „köszönték meg” egy lapszerkesztőnek, a belpolitikai rovat vezetőjének és egy főmunkatársnak a munkát, akik – tudomásunk szerint – több mint húsz évet dolgoztak a lapnál. Az Átlátszó információi szerint az elküldött újságíróknak titoktartási nyilatkozatot is alá kellett írniuk. Szintén az Átlászó írta meg, hogy két munkatárs felmondott a Délmagyarországnál.

A Népszava szombaton írta meg, hogy a jelenlegi formájában felszámolják a megyei lapok szerkesztőségeit. A Népszava információi szerint a megyei napilapok megszűnésével a helyüket egy központilag szerkesztett újság venné át. A Népszava hivatkozott a megyei szerkesztőségek munkatársaira, akik úgy tudják, hogy a központilag szerkesztett lapok minden megyében ugyanazon a néven és arculattal jelennek majd meg, minimális helyi tartalommal, amit pár újságíró állítana elő. Ezt – vagyis a megyei lapok központosítását – cáfolta központi közleményében Pauska Zsolt, a Mediaworks tartalomfejlesztési vezetője, akinek közleményét központi tartalomként valamennyi megyei napilap megjelentette.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Délmagyarország sajtó sajtószabadság
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés