Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Szegeden is „szárnyal a kedv, mint a kacsamadár”: színpadon kel életre a Mézga család
Művház 2019. május 28. 10:57

Szegeden is „szárnyal a kedv, mint a kacsamadár”: színpadon kel életre a Mézga család

A Magyar Televízióban 1968-ban bemutatkozó Mézga család azonnal az egész ország kedvence lett, a rajzfilmsorozaton generációk nőttek fel. Mézgáék rendre megdöntötték a nézettségi rekordokat. A legendás rajzfilmsorozat színházi adaptációját egy országos turné keretében most Szegedre is elhozzák.

A felejthetetlen, örökzöld történet egy zenés vígjáték keretében, Romhányim–Nepp–Ternovszky műve alapján került színpadra idén áprilisban, Szűcs Gábor rendező, Deák Lőrincz Andrea író és Mészáros László zeneszerző közreműködésével.

A Mézga család című zenés színpadi vígjátékban az eredeti mű alapján elevenednek meg a közkedvelt karakterek. Életre kel Géza, Paula, Kriszta, Aladár, Blöki és Maffia, természetesen a sorból Máris szomszéd sem maradhat ki. Felbukkan a jövőből MZ/X, sőt a sosem látott, de annál gyakrabban emlegetett Hufnágel Pisti és Tivadar is megjelennek a színen.

A Mézga család című zenés vígjátékban az alkotók aktualizálták az eredeti sztorit. A szenzációsnak ígérkező színpadi előadásból megtudhatjuk, hogy Géza hogyan dolgozza fel a kapuzárási pánikot, hogy Paula valóban félrelép-e, hogy Kriszta összejön-e újra a gót rockzenésszel, sőt Máris szomszéd sötét titkaira is fény derül. Mindeközben Aladár felfedezi az MZ/X-et és a kalamajka tetőfokán megalakul a családi maffia.

„Ha egy rajzfilmsorozatot kellene kiemelni, amely egyaránt beleégett a szívekbe és a retinákba, mi, a hatvanas, hetvenes és nyolcvanas évek szülöttei gondolkodás nélkül vágnánk rá: Mézga Család. A több mint három évtizeden át töretlen népszerűségnek örvendő rajzfilmsorozat egy kedves, színes, a valóságosnál emberibb világot teremtett, amelybe jó érzés volt hétről hétre hazatérni.” (Szűcs Gábor rendező)

A Mézga család kalandos történetének lenyűgöző kreativitása, sziporkázó ötleteinek végtelen tárháza, fantasztikus humora, felejthetetlen karaktereinek pontos, részletes kidolgozása garanciát jelentenek a színpadi változat sikerére is. A zenés vígjátékban felcsendül a rajzfilmsorozatból jól ismert eredeti főcímdal is: „Van abba valami báj,hogyha kacag a máj.Szárnyal a kedv, mint a kacsamadár!"

A vendégelőadást június 1-jén, szombaton két alkalommal – délelőtt 11-től és este 7 órától – is láthatják a szegedi nézők a Nagyszínházban.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: előadás Szegedi Nemzeti Színház vendégjáték