Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. május 27. 15:31

Föl kellett takarítani egy fideszes delegált után az egyik szegedi szavazókörben

Minimum méltatlanul viselkedett, ám ennél sokkal több történt a Gyík utcai iskolában.

Hirdetés

A helyi választási iroda jegyzőkönyvben rögzítette:

egy rendkívüli esemény történt eddig Csongrád megyében, 11 óra 29 perckor Szegeden, a 15-ös szavazókörben, a József Attila általános iskolában az egyik megbízott tag rosszul lett. A bizottság úgy döntött, hogy az illető menjen haza, a bizottság továbbra is működőképes.

Martonosi Éva jegyző hivatalosan ennyit mondhatott, valóban történt egy ilyen rendkívül esemény.

Azonban információink szerint ez a rendkívüli esemény valójában nem egy rosszullét volt, illetve azzal végződött, de akkor menjünk sorban. A Gyík utcai szavazókörbe a Fidesz által delegált választási bizottsági tag többek beszámolója szerint reggel részegen érkezett meg. A bizottság többi tagja azonnal látta, milyen állapotban van, már akkor haza akarták küldeni, ám az illető erre nem volt hajlandó. Nem tudtak vele ott akkor mit csinálni, leültették egy üres iskolapadhoz, ahol körülbelül három órát aludt. Ekkor ott volt már az első szavazó, aki végignézte mindezt. Aki ráadásul sietett volna munkába, ám amíg nem tudták leültetni az illuminált állapotban lévő delegáltat, addig nem szavazhatott.

Az igazi bajok azonban eztán kezdődtek. A delegált ugyanis ébredése után, józanodás közben kétszer is elhányta magát, miközben a teremben a választók éppen szavaztak. A választási bizottság egyik munkatársa kért takarítóeszközöket, és miközben ment a voksolás, föltakarították a termet. Ám ezután sem tudták azonnal elküldeni, végül fél tizenkettő előtt elhagyta a szavazókört.

A bizottság mindezt jegyzőkönyvezte. A delegálttal információink szerint már az országgyűlésiképviselő-választáson is volt probléma, akkor hangos bekiabálásokkal zavarta meg rendre a választás menetét.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: EP-választás Gyík utca József Attila általános iskola részeg
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés