• Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Csillogó ezüstöt szereztek a kékek: MOL-Pick Szeged–Telekom Veszprém 27–27 (14–14)
Ziccer 2019. május 26. 19:37

Csillogó ezüstöt szereztek a kékek: MOL-Pick Szeged–Telekom Veszprém 27–27 (14–14)

Megpróbálták Pastorék, de ez volt a realitás: második hellyel döntetlennel búcsúzott a szezontól a MOL-Pick Szeged.

MOL-Pick Szeged–Telekom Veszprém 27–27 (14–14)
Férfi kézilabda NB I, bajnoki döntő, visszavágó. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3200 néző. Vezette: Kurtagic, Wetterwik (svédek).
MOL-Pick Szeged: Sego – Sostaric, Maqueda 3, Bombac 2, Bánhidi, Zsitnyikov 1, Källman 3. Csere: Gaber 4, Canellas 4/2, Sigurmannsson 2, Henigman, Bodó 4, Balogh 3/2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Telekom Veszprém: Mikler – Marguc 2, Nagy L. 3, Blagotinsek 1, Mackovsek, Terzic, Strlek 5. Csere: Sterbik (kapus), Lékai 4, Nilsson 4, Mahé 2, Nenadics 1, Ilics 1, Tönnesen 3. Vezetőedző: David Davis.
Hétméteresek: 5/4, illetve 1/0.
Kiállítások: 12, illetve 10 perc.

Ünneppel kezdett a sportcsarnok: öt éve nyert EHF-kupát a csapat, megvastapsoltatták hát Körtééket.

De gyorsan vissza a földre: miben lehetett bízni mínusz 11-nél? Jó játékban. Így, szerényen.

A kékek kezdtek, és Maqueda lövését egyből védte Mikler. Majd úgy folytatódott, ahogy az– odavágó: Blagotinsek-kiállítással és jó Cañellas-hetessel. Källman most berakta a ziccert, 2–0, Nagy László válaszol, 2–1, Maqueda betör, 3–1 lett így. Majd megint Källman indul, 4–1, Davis-időkérés. Használt, 4–3-ra jöttek föl a veszprémiek, jött is Bodó, de eladják a kékek, Mahénak nem volt ellenfél az üres kapu 4–4.

Egy az utolsó átlövések közül (fotók: MTI/Ujvári Sándor)

Fölavatták a svéd bírók a videóbírót, nem jöttünk ki jól belőle, Bánhidi azonnal piros lapot kapott Mahé megsirítésért – mellesleg eldőlt, mint karácsonyfa januárban a piros 35-ös. Nem a miénk volt a félidő közepe, rögtön a piros lap után Källman ült le két percre. Kettős emberhátrányban Gaber lő gólt, szépet, 6–5, Strlek rakja Marin Šego Marin mögé, 6–6. Zsitnyikov blokkról bepattanó lövésével visszavették a vezetést a kékek, Bombač megduplázta ez előnyt. Henigman megint beállt védekezni, azonnal kiállították a svéd bírók is, ahogy csütörtökön a dánok.

Hittem abban, megússzuk ebben a szezonban a Pastor-óra szójátékot, nem sikerült, rögtön Henigman kiállítása után bedobta az M4 sportriportere a fantasztikus poént, lásd még nyelvi humor. Cañellas lövését tolta ki Roli a bal felsőből, Tönnesen viszont megtalálta Šego jobb felsőjét. Blagotinsek pedig a jelek szerint erre szakosodott: az első félidőben összeszedni három kiállítást, a 18. percre meglett a második, és meglett a Bombázó első értelmes lövése is a bajnoki döntőben, 9–7. Gaber most passzol, Zigi, 10–7. Valami ilyesmi volt Veszprémben is... Källman ziccert ront. Valami ilyesmi volt Veszprémben is... Tönnesen most a jobb felsőbe pattint, 10–8. Mikler Šośtarič ziccerét is fogja... Valami ilyesmi volt Veszprémben is... Lékai is elkezdi a termelést, 10–9, nem tudtak a kékek tartósan ellépni, amikor már majdnem el lehetett volna hinni, hogy talán lehet majd izgulni a végén. Cañellas újra jó hetesből, 11–9. Strlek melléejt, Šośtarič kapufát lő, Maqueda pusztít muszájból, és leül két percre dezodorálódni. A huszonnegyedik percben jött először Zsolti a fináléba játszani. Nagy László lő üres kapuba egy rossz szegedi bejátszás után, JCP időt is kér, 11–10. Bodó újra átlőtt, Nagy László Nilssonnak passzolt, aki szintén betalált, majd jött újra Gaber is, 13–11. Már majdnem elvették a svéd bírók a pirosaktól, amikor Lékai Nilsson zárása után ismét gólt szerez, 13–12. Maqueda ellépi, majd javít: Cañellas labdaszerzését váltja gólra, de nem sokáig örülhettünk ennek, mert Marguc a spanyol gólszerző helyén talál a kapuba, majd a félidő végén Lékai egyenlít, 14–14.

Mahé végigszáguldása jelentette az első gólt a második félidőben, először vezettek a veszprémiek, 14–15. Balogh adott gólpasszt Gabernek: a pattintott passzért benyúlt Matej, majd a kapuba vágta, 15–15. Ezután egy kicsit összevisszaság lett a pályán végül Cañellas és Källman tért észhez, utóbbi lőtt Mikler kapujába, 16–15. Šego szépen véd, Cañellas tíz méterről lő gólt, 17–15. Nagy Lászlót védi Marin, Roli viszont most esélytelen volt Dekivel szemben, 18–15. Lékait is védte Šegót, de a kipattanót összeszedő Strlek már betalált mellett a rövidbe, 18–16. Cañellas első hetesét rontja, Sterbik imádkozta kapu fölé a szegedi spanyol pattintását.

A félidő közepére eldőlt, nem nagyon van esély meglépni, rendre visszajött a Veszprém. Cañellas átlövésből betalált, 20–18, Tönnesen megint egy gólra olvasztotta az előnyt, 20–19. Folyamatos volt ekkor az adok-kapok, a kiállításokra ez éppúgy igaz volt, mint a gólokra: kettő-három góllal mentek a kékek, és ez elég volt a Veszprémnek. A 27. percben 26–24-nél vitték ezt tökélyre, amikor Momir Ilic, majd Strlek találatai az egyenlítést jelentették. Ekkor kérte ki JCP a szezon utolsó idejét, hogy győzzenek a kékek.

Ekkor kaptak fricskát a szegedi szurkolók: a három szegedi csillag ellenében huszonhatot mutattak föl a vendégdrukkerek.

Az utolsó percben Balogh állt oda a heteshez, bepattintotta Miklernek, de Tönnesen még felelni tudott, 27–27, bajnok a Telekom Veszprém.

És ha már ünneppel kezdődött, végződjön ünneppel is: a kékek megköszönték Marin Šegónak, Balogh Zsoltnak és Pedro Rodrígueznek, hogy Szegeden játszottak.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: férfi kézilabda kézilabda MOL-Pick Szeged Telekom Veszprém