Hirdetés
Ziccer 2019. május 25. 19:46

Sárkányhajók egész nap a Tiszán

Képriport
Közel ezer evezős lapátolta a vizet szombaton a Tiszán. Reggel kilenckor kezdődött a sárkányhajók versenye és délután négy óra is elmúlt, mire leintették az utolsó futamot.
Hirdetés
A beszállás is izgi volt. Kattintson fönti képünkre, nézze meg galériánkat!

Nem véletlen, hogy a szombaton sokan a tavalyi évet emlegették. Az elmúlt évben – erre még emlékezhetünk – a nagy esőzés miatt elmaradt a borfesztiválhoz kapcsolódó sárkányhajó-verseny. Noha az időjárás az elmúlt napokban (így pénteken is alaposan) ránk ijesztett, kívánni sem lehetett szebb és jobb időt az idei versenyhez, mint amilyen a mostani volt.

Igyekezet

A Belvárosi-híd magasságából tíz percenként indították hármasával a hajókat. Valamennyi egység kétszer egymást követően mérte össze a tudását. Mindez azt jelentette, hogy átlagolták idejüket, és legvégül ez alapján rangsorolták a csapatokat. Így alakult ki kategóriánként a végső sorrend.

Eközben a boxban

A versenyre kilátogató Joób Márton, a szegedi közgyűlés foglalkoztatás, szociális és sportbizottságának elnöke a sárkányhajózás kapcsán arról beszélt a népes közönségnek, hogy a csapatépítés egyik kiváló módjának tartja az ilyen fajta versenyeket. Hozzátette: ezért is pártolja az önkormányzat, hogy évről-évre megrendezze a Partfürdő a sárkányhajósok versenyét, amelyet a hagyományokat megfelelően ezúttal is a sportegyesületek csapatai kezdtek.

A hídról is izgalmas volt a verseny

A sárkányhajó „legénységének” dolgát kormányos, és az evezés ütemét megadó dobos segítette. A szervezők profi kormányost adtak a csapatok mellé, ha erre igény merült fel.

A jó hangulatú, remekül szervezett versenyre hétszázötven adag babgulyás is készült, amelyet a versenyezők helyben fogyaszthattak el.

bp

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Joób Márton sárkányhajó sárkányhajózás Tisza