Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. május 25. 14:18

Teqballasztalt kapott gyereknapra Újrókus

Képriport
A gyereknap már hagyomány, de Ménesi Imre körzete ebben a sporteszközben is az első: ez van, ha egy képviselő valaha focista volt.

Hirdetés

Tizenharmadik éve már, hogy Újrókuson külön gyereknapon köszöntik a városrész gyerkőceit. Így volt ez ezen a szombaton is, de egy kicsit mégis más volt a rendezvény, ugyanis egy újabb sporteszközzel bővült a pláza tó innenső, a lakótelep felé eső oldala: egy többfunkciós teqballasztalt avattak föl. Hogy mi a teqball? Ha nagyon magyarítani akarnánk, talán a focipingpongot lehetne ráerőltetni, de ahogy a baseballt nem fordítjuk le, úgy maradjon inkább ez is így. A teqballt jellemzően párban játsszák, focilabdával „pingpongoznak” – a legfontosabb szabályokat itt megtalálják.

– Nálunk, Újrókuson volt először szabadtéri kondipark, most itt van az első teqballasztal. Nem titkolom, büszke vagyok rá, hogy ebben is az első a városrész. Az asztal egyébként vandálbiztos, elvileg törhetetlen a „háló” is, remélem, tényleg sokáig így lehet majd használni – mondta Ménesi Imre, aki azt is megjegyezte az asztal kapcsán, hogy volt olyan választója, aki megjegyezte az asztal kapcsán, „Imre, milyen részeg asztalossal dolgoztattál, hogy ilyen ferde pingpongasztalt csinált?”

– Jó, hogy kitalálta Imre ezt a gyereknapot: az unokám ilyenkor délutánonként itt tombolja ki magát. Kettő körül hozza a lányom, föl sem megy hozzám, egyből ide jön – mondta még ebéd előtt Horváth Zoltánné Ilona. A Siha közben lakó nagymama már délelőtt lejött a barátnőivel egy kicsit beszélgetni.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg újrókusi galérinákat!

A pónilovak és a fogat megállás nélkül ment körbe, az ugrálóvárak is „pörögtek”, és sokan vártak türelmesen az arcfestésre is. – Azért szeretem ezeket a napokat, mert ilyenkor anya megengedi, hogy kifessék az arcomat. Egy kislányon láttam már egy pillangót, én is olyat szeretnék – mondta Rákos Laura, miközben türelmesen várt a sorban.

A gyereknapra egy rövid időre kilátogatott Botka László polgármester és Szabó Sándor országgyűlési képviselő is. Többekkel beszélgettek is, de „szerepelni” nem akartak: ez a nap a gyerekekről szólt Újrókuson.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: gyereknap Ménesi Imre Újrókus
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés