Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. május 24. 21:20 Forrás: MTI

DK: Az Európai Egyesült Államok programjának megvan a többsége Európában

Erről beszélt Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti listavezetője az ellenzéki párt pénteki budapesti kampányzáró rendezvényén. 

Hirdetés

Dobrev Klára a Magyar Tudományos Akadémia épületénél úgy fogalmazott:

Magyarország nem hagyja, hogy kivezessék az Európai Unióból és megtiporják a demokratikus jogait. A magyarok olyan Európában akarnak élni, ahol ők is európai polgároknak érezhetik magukat

– tette hozzá. Leszögezte, ha kell, akár Orbán Viktor ellenében is létrehozzák az Európai Egyesült Államokat.

A legfontosabb programpontjaikat ismertetve azt mondta: ha bevezetik az európai minimálbért, akkor a Magyarországon dolgozók is a tisztességes megélhetéshez szükséges fizetést kapnak. Az európai minimálnyugdíj megoldás arra, hogy ne lehessen méltatlanul alacsony járadékot adni azoknak, akik tisztességgel végigdolgoztak egy életet – hangsúlyozta.

Kitért arra is, hogy van olyan betegség, amie 2017 óta van gyógyszer, de 120 beteg közül az állam csak 38-nak fizeti ki a kezelését, amivel halálra ítél 82 gyereket. Erre a problémára is megoldás lenne az európai egészségügyi minimum bevezetése – közölte Dobrev Klára.

Úgy vélekedett, hogy változtatni kell az Orbán-kormány családpolitikáján is, amit úgy jellemzett, hogy „felülre adok, alulról elveszek”. Be kell vezetni az európai családi pótlékot, ami minden gyermeknek járna – tette hozzá.

A juttatásokat a multinacionális cégekre kivetett adóból finanszíroznák

– közölte a listavezető.

Gyurcsány Ferenc pártelnök hangsúlyozta, hogy a kampány hivatalosan véget ért, de a küzdelem nem ér véget még vasárnap sem.

Addig teszik a dolgukat, addig képviselik mindazt, amiben hisznek, amíg Magyarország nyugodt, európai, demokratikus, polgári ország nem lesz

– szögezte le a politikus.

A DK-nak az a meggyőződése, hogy az európai embereknek és az őket képviselő politikusoknak kezet kell nyújtaniuk egymásnak – közölte. Azt mondta, hozzá közelebb állnak az európai demokraták, mint bármilyen magyarkodó európai diktátor.

A kormányra utalva úgy fogalmazott:

Széchenyi adott a sajátjából a nemzetnek, „ezek meg lopnak a nemzetéből önmaguknak”.

Molnár Csaba ügyvezető alelnök, EP-képviselő azt mondta, hogy hamarosan ki fog nyílni egy olyan ajtó, ami a szociális Európához, más néven az Európai Egyesült Államokhoz vezet.

A nemzet érdeke lenne, hogy átmenjünk ezen az ajtón, de a miniszterelnök azt mondja az embereknek, hogy ne válasszák az európai életét, az európai minimálbért és minimálnyugdíjat, az európai családi pótlékot, kórházakat és iskolákat – hangsúlyozta.

Orbán Viktornak ugyanis nem érdeke, hogy az emberek jól éljenek, mert ha Magyarországon nyugat-európai életszínvonal lenne, akkor megbukna húsz másodperc alatt

– fogalmazott Molnár Csaba.

Rónai Sándor, a DK EP-listájának harmadik helyén álló jelölt arról beszélt: a hétköznapi embereknek nem a migránsokkal van problémájuk, hanem a számlákkal, illetve a gyerekek tandíjának befizetésével. Hozzátette, olyan országban szeretne élni, amely mindenkinek tisztességes megélhetést biztosít.

(Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Demokratikus Koalíció DK EP-választás EU Európai Unió kampány szavazás választás Orbán Viktor Orbán-kormány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés