Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. május 24. 16:29 Forrás: MTI

Jobbik: Meg kell állítani a lopást

A korrupció megállítását és az ellopott pénz visszaszerzését nevezte az európai parlamenti választás egyik tétjének pénteken Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezető-helyettese és EP-képviselőjelöltje.

Hirdetés

Jakab szerint a voksoláson a választóknak arról is nyilatkozniuk kell,

„szeretnének-e még több pénzt adni a Fidesznek, szeretnének-e még több pénzt adni az Orbán-családnak és az Orbán-haveri körnek”.

Arról beszélt: az elmúlt kilenc év kormányzásának két fő eredménye, hogy az Európai Unió második legszegényebb nemzete lettünk, Mészáros Lőrinc pedig dollármilliárdosként az ország leggazdagabb emberévé vált, ez a két tény pedig összefügg.

A magyar kormány pofátlanul kizsebeli a magyar adófizetőket, és a tőlük elvett pénzt szétosztja az Orbán-haveri kör között – jelentette ki, mondván,

2010 óta a túlárazott közbeszerzésekkel minden dolgozó zsebéből egymillió forintot vett ki a kormány.

Nem azé a pénz, aki ellopta, hanem aki megdolgozott érte – fogalmazott Jakab Péter, aki szerint

„Magyarországon a lopás nem rendszerhiba, hanem a rendszer maga”.

Egy kérdésre válaszolva az ellenzéki politikus kijelentette: Orbán migránshulláma elérte Magyarországot, ezt a karavánt pedig meg kell állítani, hiszen az országnak nem olcsó keleti vendégmunkásokra, hanem jól megfizetett magyar dolgozókra van szüksége.

Egy másik kérdésre válaszolva elmondta, hogy őszintén bízik abban, hogy a Jobbikot ki nem hagyva jön létre a fővárosi kerületekben egy olyan együttműködés, hogy egy egy ellen küzdhessenek meg az ellenzéki polgármesterjelöltek a kormánypárti indulókkal.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: EP-választás EU Európai Unió Jobbik kampány korrupció Orbán Viktor Orbán-kormány szavazás választás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés